1. youreads'de her konunun konuşulması, her türlü fikrin, düşüncenin dillendirilmesinin gerektiğini düşünen biriyim. toplumu ilgilendiren, etkileyen, hatta bir anlamda yön veren kitap, sinema, tiyatro, resim, fotoğraf, sanat, haber, müzik, yemek vb. gibi futbolun da toplumu etkilediğini ve youreads'de (kurallar dahilinde) konuşulması gerektiğini düşünüyorum.

    bazı youserlar futbol konuşmayı maç değerlendirmesi yapmak olarak algılıyorlar.

    eğer futbol konuşmak deyince anlaşılan buysa (maç değerlendirmek) ben de bu anlamda paylaşımların burada yeri olduğunu düşünmüyorum.

    not: yorum içerisinde bahis sitesi reklamı vermek de apayrı bir kültür hazinesi ortaya çıkarıyor.
  2. "...ben de sen ve senin gibilerin berbat müzik zevkini ya da klasik kedi edebiyatını görmeye dayanamıyorum mesela. ya da hiç haz almadığım sinema kültürünüz hakkında yorumlarınızı görmek zorunda değilim."
    ben yorumlarımda kimseyi böyle aşağılamadım, hor görmedim, kimsenin zevkine böyle fütursuzca saldırmadım. kendisine cevap versem herhalde küfrü de yerdim ki şaşırmazdım çünkü konu türk futbolu. medeni biçimde yorum yapan diğer arkadaşlara katıldığım da oldu katılmadığımda. lafı fazla uzatmayayım; futbol takım halinde oynanan, seyir zevki olan bir spor dalı buna katılıyorum. isterdim ki almaya'da lewandowski'yi seyredip biramı içip, kız arkadaşımla, eşimle dostumla keyif içinde maç izleyip evime gideyim ya da ingiltere'de tribünde otururken bana gelen topu tutup sahadaki futbolcuya verirken "canlan biraz, daha iyisini yapabilirsiniz" demek. kabul edin, memlekette futbol ekonomisi holiganizmden besleniyor, gerçek futbolsevere hitap eden yayın sayısı neredeyse yok. bu yüzden memlekette futbol varsa küfür de vardır nefrette, çoğunlukla böyledir bu. ben buna itiraz ettim, nitekim ekşi sözlük futbol yorumlarını okuyorsanız görüyorsunuzdur. gerçek futbolseverlere buradan gülümsüyor, esenlikler diliyorum
  3. zülfiyare dokunmuştur
  4. futbol başlığına uygun yorum şekilleri; hakaret, küfür, homofobi ne ararsan var, " satranç fetişizmi"ni saymıyorum bile:
    "nasıl bir ılıklık lan bu? "yorodsto fotbol..." sana ne birader? klavye benim, zevk benim. sitenin kuralları uyarınca holiganlık da yaparım satranç fetişizmi de yaparım.
    nesilcilik yapmayacağım fakat senin şu yaptığın kurban bayramında dedenin karşısında kaşlarını aldıktan sonra, oje sürerken veganlık yapmak gibi. edep yahu."
  5. her spor gibi futbol da izlemesi, yorumlaması zevkli bir etkinlik. kalitesi ekşi sözlük futbol başlıklarına dönmediği sürece sözlüğümüze kalite ve çeşitlilik katacaktır.