1. bilindiği üzre yorumların kendilerine özel numaraları var. #9888 ya da @9888 şeklinde koyduğumuzda direkt olarak bu yorum'a yönlendirilmemiz gerekir.

    yani ben bu yorum'u başka bir mecrada paylaşacaksam http://youreads.net/yorum/9888 şeklinde link vermem gerekiyor ve bu çok normal. ama youreads'te bu yorum'a daha kolay yönlendirebilmem gerekir. bu şekilde site içi bir yönlendirme yapmış olurum, daha samimi olur diye düşünüyorum.

    ayrıca (bkz: slayer/@oralet) , (bkz: slayer/@1) gibi yönlendirmeler çalışıyor mu bilmiyorum. denemem için yorum yazmam gerekiyordu, şimdi denemiş olacağım. :)

    "sen de bu link yönlendirme işlerine taktın haa" diyebilirsiniz. ama bunların detay olmadığını; hem yazan, hem de okuyan için zevkli hale getirdiğini düşünüyorum.

    edit: çalışmıyor

    edit2: tiryakiadam sağolsun, aydınlattı. (#9888) yapmak gerekiyormuş. çok kombinasyon denemiştim ama bunu denememiştim, teşekkürler :)

    edit3: artık #9888 şeklinde de çalışıyor. anında değerlendirildi. oh my god! :)
  2. birkaç gündür yazılarda bir iç içe geçme durumu söz konusu şekil 1a'daki gibi. sayfayı yenileyince düzelse de haberiniz olsun dedim.
  3. surada, geyik için olsa da, güzel bir fikir atildi ortaliga.

    youreads'de okuma kulübü türünden bir sistem olmasi çok hos olur. her ay mesela okunacak bir kitap belirlenir, katilmak isteyenler okuyup, kitabin basliginda bir tartisma baslatabilirler.
    Böylece yeni kitaplar kesfedebiliriz ve en önemlisi baska görüslerde okuyup ufkumuzu genisletebiliriz.

    hem kitap okumaya tesvik eder hem de kitap kanalini bayagi bir canlandirir.
  4. Otomatik kaydetme olmalı. Mesela daha biraz önce fotoğraf hakkında yaklaşık 6 7 paragraflık bir yazı yazdım ve internet tarayıcımın gazabına uğrayarak gönder tuşuna bir kaç harf kala kapandı. Kaydet tuşuna ara sıra tıklamayı aklıma getirmediğim içinde yazdığım her şey kayboldu. Bunu 2. kez yaşayan birisi olarak gerçekten üzüyor bu. O kadar fazla fotoğraflı(*:bir fotoğrafı paylaşayım bari, hippolyte bayard. Suda boğulmuş bir fotoğrafçı. Fotoğraf makinesi daguerre'nin aksine kağıt üzerine işlemenin yolunu buluyor ve gerçekten sanatsal kaygı içeren resimler çekiyor. Fransız bilim akademisi tarafından reddedilmesi bugün tarihçiler arasında fotoğrafın kaderiyle oynamak olarak kabul ediliyor. Eğer başvurusu tamamlansa daguerre'den neredeyse bedavaya alınıp insanlık için paylaşıldığı söylenen teknik bugün çok daha farklı şekilde olabilirdi...), bilgili bir yorumu tekrar yazmam yarım saatten fazla alacaktır tahminen.
  5. youreads başlığında var olan yorumumda (bkz: http://youreads.net/yorum/60055) bir code of conduct eksikliğinden bahsetmiştim ki burada kendisine değinilmiş. ancak burada değinilenlerin ötesinde yazarlara hangi davranışların ne şekilde yaptırımlarla karşılacağına yönelik bir yönetim taahhüdü bulunmalı. belki şu aşamada çok absürd bir talep olarak gelecek ancak moderasyon kararlarını yazarların temyiz edebilecekleri bir ortam bulunmalı. zira ekşi'de ilk entry'si 2005'te girilmiş "sözlük moderasyonunda keyfilik faktörü" şikayetlerinin.

    şu andaki yavaşlığın ani yoğunluk sebebiyle geçici olduğunu ve altyapı ile birlikte düzeleceğini düşünüyorum. haliyle bu alt yapı işleri varken el atamazsınız ancak bir ios/android uygulaması fena olmaz.

    bazen entry içine resim ilave ediyoruz; ekşi'de bu iş için o resim/videoları gömülü^:embedded^ olarak açan yan uygulamalar^:tema++^^:teşekkürler futurama^ vardı. burada doğrudan kodun içerisine eklerseniz aslında çok güzel olur.

    "birbirini tekrar eden entrylerin engellenmesi" konusundaki talebe ben muhalefet şerhi düşüyorum. zira 2016 yılında eğer insanların söyleyecekleri benzer şeyler varsa ve bunu paraphrase yoluyla dahi ifade edebiliyorlarsa edebilmeleri lazım. ben şahsen yazılmış şeyleri tekrarlamayı sevmem ama bu konuda aşırı katı olunduğunda insanların soğutulması mümkün. bunun -özellikle anket başlıklarda- okurlara getireceği yükün de üstesinden başlıkların hemen altına birer adet word cloud koyularak gelinebilir ki özellikle anketlerde en sık yazılan şeyler büyük puntolarla orada yer alacağından insanlara özet bir bilgi de sunulmuş olur.

    bir de olur ya bir gün buranın şeklini, içeriğini ve/veya hitap ettiği kitleyi değiştirmek istersiniz; kullanıcılarınıza sorun lütfen. hatta nesil ve karma gözeterek oy hakkı verin, benden bir yıl önce burada olan, burayı benim ve diğer arkadaşların beğenerek üye olacağı bir halde tutan insanların benden daha fazla oy hakkına sahip olmasını şahsen makul karşılarım.

    sözlükte stackoverflow gibi bir rozet sistemi de güzel olabilir, neleri kapsayacağına ve kaç tane olacağına siz daha iyi karar verirsiniz.

    özellikle teknik konularda -modüler bir programlama yaptığınızı varsayıyorum- "bize şöyle bir kod lazım" diye sabit bir başlık açın; kullanıcılarınız method, class, function submit edebilsinler. siz de aralarından işinizi görecek bir tanesini seçersiniz. tek yazılımcı bulunmasının da handikapı bir nebze azalmış olur.

    son olarak mesela spoiler yazarken üstteki ve alttaki ifadelerden daralan bir insan olarak fazlaca enter tuşu kullanarak yazım aşamasında onları uzak tutuyordum ama burada birden fazla satır atlamak için enter tuşu kullanıldığında alt tarafta yine metin varsa aradaki boşlukları yutarak tüm yazının en altına iniyor imleç. "özellik" değilse bir kontrol ederseniz müteşekkir olurum.
  6. youreads ne kadar harika bir yer ekşici dostlarımızla şimdi daha harikayız minvalinde yalakaca entryler girerseniz debe'de bir numara olursunuz. eksiklikleri yanlışlıkları söyler öneri sunarsanız dünün en beğenilmeyen entrylerinde tepede olursunuz.

    istatistikler
  7. hayvan gibi aramadım^:bak yine duygulandım^ ama sinema kanalına olan girdilere imdb, Metascore, Letterboxd, Tomatometer gibi bağlantıları yerleştirmek güzel olur gibi. misal
    şunun
    ve şunun konseptlerine uygun olarak.
    ayrıca hem başlıkları düzeltirken moderasyon ekibine kolaylık sağlanacak hem de okuyucular için pratik kısayollar getirilmiş olacak.

    bu arada (bkz: kendi ayağına kurşun sıkmak)
    sde
  8. şurada belirttiğim önerilerdir. dikkate alınabilirse sevinirim ki alınacak gibi duruyor, haydi bakalım.