1. gece modu kalıcı olarak kullanılabilsin lütfen. beyaz ve griye alerjim var. o popüler sitelerin user'ı(*:facebook, twitter...) değilim zaten. iki parça bir şey okumak istiyorum onda da açık background rahatsız ediyor, sayfayı direk kapatasım geliyor.
    başlıkta ara yapamadım. daha önce yazılmışsa da bir şey olmaz yinelemiş olurum en fazla.
    gerçekten soğutuyor bu açık renk backgroundlu sayfalar. açık renk (sadece beyaz değil, herhangi açık renk) olmasın demiyorum ama madem gece modu yapılmış, userların tercihine göre daimi seçim olarak kalsın bari.
    lütfen.

    lütfen.

    edit : duydu sesimi. http://youreads.net/yorum/70153 nolu entryde canarslan12 nin yazmış olduğu eklentiyi kurunca gece modu daimi oluyormuş. şapşahane! entryimi silmiyorum ki benim gibi gece modcular varsa bilgilensin.
  2. Aklıma ilginç veya sıradan birşey geldiği zaman youreads e sonradan yazmam için kaydediyorum. ertesi gün veya o hafta içinde detaylı bir araştırma yapıp buraya yazıyorum. genelde o konu hakkında bir başlık oluyor. kaydetmem için bana kolaylık sağlıyor lakin çoğu konunun başlığı yok. yani kaydedimiyorum. kaydedemeyince genelde unutyorum ve tarihin tozlu sayfaları arasında yerini alıyor o düşünce.

    işin özü başlık kaydetme, taslak oluşturma eklenmeli.

    birde arama kısmında Tek harfli arama yapılabilmeli. örneğin x nickli birinin nick altına yazı yazmak istiyorum arama kısmına girip x yazıp enter a bastığım zaman çeşitli kanalına gidiyor. diğer kanala gitmek bir işkence. zaten çoğu yazar kanala dikkat etmiyor. aynı şekilde kişinin profiline girip ismine tıkladığımızda da karşımıza çeşitli kanalındaki çıkıyor.

    birde sistemden kaynaklı mı tam bilmiyorum ama q isimli yazarın nick altına girdiğimizde şu şekilde çıkıyor. i harfi yani profiline girmemizi sağlayan buton yok. diğer tek harfli yazarlara baktım onlarda var. küçük bir hata sanırım veya bana öyle geliyor olabilir.
  3. Gece gece yatarken yakgul adlı yazarın söylediği "ekleme yaptığımız yorumlarımız solda görünmeli" sözünü düşünüyordum. Gerçi geçen hafta bir buton konulup düzeltmenin solda görünüp görünmeyeceğinin sorulmasını söylemiştim.

    Gene söylediğim gibi olmalı lakin solda güncel de gözükmemeli. Adı üstünde güncel. Tamam belki eklediğiniz bilgi güncel lakin bana biraz yanlış gibi geldi.

    Neyse farklı birşey düşündüm. Sol framede bugün, güncel, popüler, badi vs. Var. Buraya bir adet edit/düzenlenmiş/eklemeli gibi bir isimle birşey eklenmeli. Yani ben bir yorum yazdım. Birkaç hafta sonra o konu hakkında detaylı bir araştırma yapıp yorumumu düzenledim. Bu eklemeyi neredeyse kimse göremeyecek.

    Yeni yorum yazılabilir lakin başlığı kirletmemek için ekleme daha iyi gibi.

    Gerçi böyle birşey yapılır mı hatta dikkate alınır mı bilmiyorum. Ama bana sn mantıklısı bu gibi geldi.
  4. Anket kanalındaki başlıklar bu aralar biraz değişik. mesela geç saatlere kadar uyumayanların ortak noktaları. ne ortak noktası olacak ki? ben film izlerim bir diğeri gece çalışır bir diğeri sahilde arkadaşları ile oturur.

    veya youserların en sevmediği renk. ben leopar sarısını sevmesem ne olacak ki veya mars kırmızısına bayılsam ama neptün mavisinden haz etmesem size ne yararı olacak ki?

    demem o ki bu tarz başlıklara yazmayın. diğer sözlüklerden bir farkımız olsun.

    son olarak sözü deanmoriarty ve bona dea ya bırakıyorum.
  5. (bkz: satranç stefan zweig - okan bayülgen) başlığını görünce daha önce de düşündüğüm bir fikrimi paylaşmak istedim:

    "sesli kitap" gibi bir sayfamız olabilir mi? gerçi şurada "konuşan kitaplık" var; "hepsini buraya mı kopyalayalım?" anlamına gelmiyor. sonuçta müzik videoları da youtube'da var; fakat yorumlarla paylaşılıyor burada da.

    bu da böyle bir fikir işte!
  6. gidik durumdaki youserlara herhangi bir yazısı üzerinden(*:yazı altındaki mesaj kutucuğunu kast etmeye çalışıyorum ;)) veya genel yoldan mesaj atma girişiminde bulunulduğunda "bu youser gidik durumundadır, mesajınıza siteye döndüğünde cevap verebilecektir." gibi bir uyarı çıksa güzel olmaz mı? Gitmeye "inziva" diye nahif tabirli bir sekme verilmiş durumda ve böyle bir uyarı olmadığında, mesajı belli bir süre yanıtsız kalan kişi, inzivadan habersizse gidenin hakkında olumsuz düşünebilir.
  7. aynı başlık farklı kanallarda açıldıysa ve başka bir yazıda bu başlıklardan birine refere etmek istiyorsak bağlantı verilecek olanı seçebilmemiz güzel olurdu. Örneğin, ben şu yazıda youser araf'ı vurgulamak isterken uhrevi bir bağlantı oluşturmuş durumdayım :/

    bahaneyle kampanyayı başka bir başlıkta vurgulamış oldum, bu da olumlu :)
  8. süreli yayınlar (sanat dergileri, kadın dergileri, karikatür dergileri, porno dergileri v.b. her türü) için hangi kanalda başlık açılacağına dair "başlık açma usulleri" biraz daha detaylandırılabilir ve bu konuda bilgilendirme sağlanabilir.
    aynı şey müzik albümleri için de geçerli. sanırım daha önce albümler için bir kanal açılması önerisi yapıldığını okumuştum. eğer teknik açıdan bu ek yük getirici bir şey ise ve şu andaki durum devam edecekse buna dair ve yukarıda yazdığım süreli yayın konusunda başlık açılma yöntemi konusunda bir açıklama faydalı olacaktır.

    site ilk açıldığı günlerde yapılan önerilerden birinde yönlendirilecek sayfanın verilen linkin görünmemesi, gömülü kalması, farklı bir metnin görünür kılınması işlevinin sağlanması yönünde bir öneri. bu şu anda işlevsel durumda ancak ortada şöyle bir sorun var. benim gibi bir çok insanın da "link verme" ,"bakınız verme" konusunda zorluklar yaşadığını ve hatalar yaptığını fark ettim. bu konu hakkında çok sorulan içerisine bir açıklayıcı bilgi konulursa faydalı olacağını, insanların hangi işlevlerin nasıl çalıştığına dair (çok teknik olmasa da) bilgi sahibi olmasının daha verimli kullanıma olanak sağlayacağını düşünüyorum.
  9. başlık engellemek konusu bu aralar çok popüler olunca birkaç fikrimi buraya yazayımda ileride kaybetmeyeyim dedim.

    başlık engellemeyi aslında biraz daha özelleştirmek lazım. örneğin x yazarın başlıklarını görmemek suistimale çok açık. bunu abi şu yorumunda dile getirmişti.

    youreads de başlık engellemek başlık açıldıktan sonra oluyor. bir yazarı engellediğinizde başlık güncelde gözüküyor diye biliyorum ama yanlışım olabilir. emin değilim.

    ileriki günlerde yani troller burayada akın akın geldiğinde yazarlarımızda doğal olarak güncelde y başlığını görmek istemeyecektir. bunun içinde yönetime isyan edeceklerdir.

    o günler için nacizane bir önerim var. güncelde görmek istemediğimiz başlıkları tek tek seçmek yerine toptan seçelim. biraz daha açarsak, ekşi kelimesi geçen hiçbir başlığı güncelde görmek istemiyorum veyahut içinde suriye kelimesi geçen başlıkları güncelde görmek istemiyorum gibi örnekler çoğaltılabilir.

    bu sistem hali hazırda ekşi sözlük de işliyor. tek farkı kullanıcıların tercihleri yerine sistemin engellediği kelimeler güncelde gözükmüyor. bizim yaptığımız sadece bir kuralı dikte etmek yerine yazarların isteklerine göre hareket etmek.