1. "En güzel krallık, senin tüm duvarlarını bilgiyle yükseltip kapılarını cehalete kapatarak engin sayfalarla çatısını örttüğün ve en güzel yazarlarla koruduğun geleceğe-dünyaya rengarenk bakan o aklındır! Doğuştan fethedilmeye açık bu devasa düzlükleri insanlardan ve kötülüklerinden koruyabilmenin tek yolu olabildiğince çevreni bilgiyle, hayalle, umutla ve sevgiyle örmektir.." **
  2. herkesin farklı olmaya çalıştığı bi dünyada sıradan olmayı dert etmeyen insan marjinaldir (peh peh peh işte bunlar hep mantık)
  3. new york'da gökdelen dikmek isterseniz inşa planı ile birlikte yıkım planınızın da olması gerekiyor,bunu hayatınızada uygulayabilirsiniz.
  4. özgüven, ne olduğunuzla ilgili değil ; kendinizi kim olarak gördüğünüzle ve beklentileri ne oranda karşıladığınızla alakalıdır.
    beid
  5. onlar bilginin güç olduğunu söylerler, bence o bir zehirdir.
  6. gerçek bir soytarı, krallığın tüm eksiklerini görür ve bunu söyler; fakat onu kimse ciddiye almaz ve aşikarı görmeyi delilik sayarlar.
  7. nefes al, nefes ver.
    nefes al, nefes ver.
    nefes al, içinde tut, nefes ver.
    nefes al, nefe...ya da siktir et.
  8. unutmayınız ki.!

    insanlar degildir düşüncelerini değiştiren.

    düşüncedir insanı değiştiren.
  9. önüne konulan her yemeğe şükrederse insan, ne anlamı kalır ki evrim sürecinde gelişmiş olan aklımızın? sorgulamayan ve daha iyisini talep etmeyen bir zihin ne işe yarar ki bu bilinmezlikler okyanusunda?
    agora
  10. başkalarının düşünebileceği şeylerin, senin davranışlarını yönetmesine izin verme.