1. 1 muz, yarım greyfurt, 6 kaşık koyun peyniri, 10 kaşık yoğurt suyu, 1 kaşık kahve, biraz da suyu blender'a koyup shake yapmıştım. yarısına kadar içebildim. pişmanım, denemeyin.
  2. fırın kuzu gerdan

    malzemeler
    8 adet kuzu gerdan
    çeri domates
    tarla biberi
    patetes
    terayağı

    hazırlanışı
    güveç tepsimizin içini tereyağı ile ovuyoruz, dikey dilimlediğimiz pateteslerimizi güveç tepsimizin dibine döşüyoruz. kuzu gerdanlarımızı kızgın yağda 10-15 saniye kadar mühürledikden sonra patateslerin üzerine yerleştiriyoruz. daha sonra tepsinin üstünü alüminyum folyo ile kapatıp daha önceden 180-200 derecede ısıttığımız fırınımıza 45 dakika veriyoruz. 45 dakika sonra tepsinin üstünden alüminyum folyoyu alarak domates ve biberimizi ekleyip 15-20 dakika kadar tekrar fırına veriyoruz. afiyet olsun.
  3. bugün lattenin içine nescafe gold attım fena da olmadı.
  4. öğrencilik aklıyla uykuyu iyice açsın diye kolalı kahve içirmişlerdi. koladan da kahveden de nasıl olduysa soğumadım ama denemesem de olurmuş hani. gereksiz.
  5. mantarlı yumurta. fena olmadı tavsiye ederim.
    abi
  6. (bkz: mascarpone) denilen gurbetçilerimiz arasında italyan kaymağı lakaplı hede ile alman nutellasını karıştırıp ekmeğe sürüp bir güzel yemişliğim vardır tavsiye ederim. afrika yöresinde de akşam yemeğim için sipariş ettiğim dana köfteyi middle-hard pişmiş sipariş ettiğimde de kirmizi sosun içerisinde servis edilen bir yemek türü sanıp bir lokma (açlığın etkisiyle hafifçe büyük) kanlı canlı kırmızı eti denemişliğim vardır. iki üç saat ağzımda demirimsi bir şeyler varmış gibiydi geçirememiştim. türkiyede ise anadolu bölgesinden olmam hasebi ile yıllarca sadece ismini duyup yemediğim enginarlı pilav ile izmir şehrinde tanışma şerefine eriştim. kesinlikle yenilmeli. hep yemek olmasın bir de içecek söyleyelim. passion fruit denilen meyvenin taze sıkılmış suyunu içmeden terk etmeyin dünyayı derim.
  7. köpekbalığı çorbası, hazır çin lokantasında açık büfeye para vermişim ne bulursam tattım. tadı nasıldı diye soracak olursanız içilir yani bir sıkıntı çıkarmaz.
    cakal
  8. fırında salyangoz. taş fırının içine, topladığınız büyükçe salyangozları atıyorsunuz. kafanıza göre kadar süre pişmesine izin verip fırından alıyorsunuz. sonra kabuğunu kırıp, salyangozun üstünde süründüğü bölümü, içindeki pisliğinden ve iç organlarından ayırıp yiyorsunuz. afiyet olsun. tadı güzeldir.
  9. bayram tabağında tesadüfen keşfettiğim ve sonradan çok sevdiğim, tatlının şerbetine değmiş zeytinyağlı yaprak sarması tadı.