1. ''sensin bro. aslansın kaplansın'' hissini de, ya da tam tersi (diğer arkadaşların dediği gibi) ''loser, pis kaybeden'' hissini de veren, youreads kullanıcı adı şeysi.

    stairway to heaven şarkısını didik didik edip, satanist mesajlar bulduğunu iddia eden tipleri şu an daha iyi anlıyorum.

    edit: imla.
  2. anlatacakları, dinleyenlerine fazla gelmiş kişidir.
    bozuk
  3. artık siz de herkes gibisiniz.
  4. yapısal olarak "youser" teriminin "kullanıcı" anlamına geldiği kabul görmüştür.

    kafama takılan husus şudur ki; bu terim tekil midir yoksa çoğul mu? ya da tıpkı "personel"de olduğu gibi bir grubu mu kapsar? yani "personel"in çoğulu yoktur. "personel" zaten çalışan kitleyi adlandırır. dolayısıyla "personeller" demek dil bilgisi açısından doğru olmaz. bir diğer örnek de "adet" olabilir. "tane, birim" anlamlarına gelebilen terimi çoğul kullanmak doğru olmaz.

    türkçemize çoğu arapça ve farsça'dan geçen kelimeler çoğul eklerini aldıklarında anlamlarını kaybetmezler. "youser" teriminin de arapça kökenli olduğunu sanmıyorum. bu anlamda "youserların çizdiği resimler" ya da "youserların özlediği şeyler" veya "youser'ların çektiği fotograflar" gibi kurulumlar yanlış olacaklardır. "youser" zaten çoğul ise "-ler, -lar" eklerini alamayacaklardır. yok, bu ekleri alabiliyorsa da fiiller de çoğul eklerinden etkilenmelidirler. "youserların yazdıkları kitaplar" ya da "youserların çektikleri filmler" gibi çoğullandırılmaları gerekir kanımca.

    bu da böyle bir sıkıntı işte.
  5. youser'ın açlımı youreads user'dır. ekşide olan sozluk user yani suser'ın youreadse uyarlanmışı aslında.
  6. ingilizce(den uydurulmuş) sözcük üzerinden türkçe anlatım bozukluğu aramak yeterince sıkıntı zaten.
    'youser' kelimesinin başlı başına sıkıntı olması ayrı mesele.
  7. mütemadiyen her yerde olur ıvır zıvırlar. öyle her şeyin tam da bir bireyin istediği gibi olduğu bir ortam 2 ya da 3. kişiye bir yerinden uymayacaktır. ekşisözlük'te hesabım var nadiren bakıyorum belki kapanmıştır. zamanım pek uygun olmadığından düzenli yazamasam da youreads'i sürekli gözler haldeyim. youreads, youser olmakla ilgili hayıflandığım meseleler yok değil ama "burası kaka, iğrenç, abov" deyip de istikrarlı biçimde burada durmayı, sürekli söylenmeyi de bir türlü anlayamadım. maaş, hayat koşulları diyeceğim o da olmuyor maalesef.