1. düzenli olarak youreads kanal dergisini takip ediyorum. özellikle şiir bölümünü seviyorum. aramızda çok sıkı şairler var demedi demeyin.
    abi
  2. kendilerini ilk sayılarından beri takip ettiğim şu üç dergiyi her halükarda başkalarına da öneririm. bu platform da buna destek olsun.
    1- yedikıta: tarih dergisidir. günümüzde doğru gibi anlatılan yalan yanlış tarihi bilgilere tepki olarak kendini idame ettiren dergidir. şiddetle tavsiye edilir.
    2- popular science : günümüz bilim ve teknolojisi hakkında, ayriyeten gelecekte varolabilecek kurgu bilim hakkında sade ve kolay bir dille bilimi sevdiren dergidir. 7'den 70'e herkesin anlayabilmesi için kolay anlatımıyla okuyucuyu sıkmaz. aksine bir okuyuşta bitirmelere sebep olabilir. bu yüzden derginin ayda bir değil de iki haftada bir çıkması için talepler yoğundur.
    3- insan ve hayat: adından da anlaşılacağı üzere insan ve hayata dair bilgiler, hikayeler, tecrübeler bu dergi ile okuyucuya sunulur.

    daha iyi bir yaşam için okuyun okutturun. her bilgiyi değil doğru bilgiyi okuyun.
  3. yedikıta : tarih severler için. tarihin ilginç detayları ve arşivlerden çıkarılan çok özel bilgiler içermektedir.
  4. bir ara kafa dergisi çok sık alıyordum ama kitap okuma oranımı aşağı çektiğini anladım. bunun sebebi de zaten okumak için büyük zamanımı ayırdığım yolculuk anlarımı dergiye ayırmam. bunun dışında her şeyiyle çok sevdiğim national geographic var ki tadından yenmez. ama onu da ihmal ettiğim bir gerçek.
  5. 1) monokl: kendilerini lacan sayısıyla tanıdım. konu aldıkları düşünürleri derinlemesine inceleyen çok başarılı bir dergi.
    2) cogito: neredeyse tüm sayılarını almaya çalıştığım monokl dergisi gibi ele aldıkları konuları çok iyi inceleyen, size her anlamıyla kaynak oluşturan efsane dergi. foucault, cinsel yönelimler ve queer kuram, şiddet sayıları okunmaya değer.
    3) bibliotech: ankara merkezli çıkan düzenli olarak takip ettiğim ve çok başarılı bulduğum felsefe-sosyal bilimler dergisi. elimden gelse 'ayıp şeyler: cinsellik' konulu 12. sayısını tüm dünyaya okuturdum. yaptıkları çalışmalar çok değerli.
    4) psikesinema: yayın hayatına yeni başlayan bu sinema dergisini tüm sinemaseverlerin takip etmesini öneririm.
  6. ''kafa''
    ''kafkaokur''
    ''ot''
    ''uykusuz''
  7. karakarga. daha iki sayısı var ama güzel gibi. arka kapağa da bakmayı düşünüyorum. bakınca editlerim buraya.