1. ben milliyetçi bir insanım vatanını seven ve üzülmekten yorulan ..
    bazen kendime kızıyorum derdim kaçmak gitmek ..
    bu fikre ters çıkan onca insan var ,nasıl vatansever birisin diyorlar..
    babacım ben bu vatan için çocuklarım ,torunlarim için savaşırım fakat ben masa başında referandum adı altında kaybedilen bir toprak için ne yapabilirim ...
    oyum hayır olacak çünkü bu son cirpinis ,çok dua ediyorum çünkü belli bu son adım..
    yine umutsuz olmak istemiyorum ama yapmayın, çocuğunuzun hayatını düşünün be ! ben anlam veremiyorum genç nesilde, koyun olanlar var aynı hayatı aynı dönemi yaşıyoruz nasıl görmezden gelebiliyorlar ..
    belit
  2. sorsan herkes hayır diyecek ama maalesef sandıktan evet çıkacak.
    milyon tane oyum olsa bir tane bile evet oyu vermem malum şahıs ve havarilerine, lakin ülkede ne muhalefet kaldı ne stk'lar tümü bir şekilde pasif hale getirildi. hal böyleyken hayır çıkması imkansız. yine de umudumuzu kaybetmeden h a y ı r demek zorundayız.
  3. bu seçime gidiliyorsa sonuç zaten istedikleri gibi olacaktır bunu hissedebiliyorum ama kendimi yanıltmak istiyorum. hayır efendim bu sefer değil. bu sefer istediğiniz öyle kolay olmasın.
  4. hic tereddutsuz hayir. nedeni cocuklarimizin ve gelecek nesillerimizin gelecegini karartmamak ve dikta rejiminin ruhlarini esir almasini onlemek. bu bizler icin en asli gorevdir. eger baskanlik anayasasi referandumdan gecerse yazik olacak ulkemize. bizler de ulkemizin karanliklara dogru suruklenisini icimiz aciyarak izlemek durumunda kaliriz. en kotusu de cocuklarimiz torunlarimiz tarafindan hic de iyi anilmayiz.
  5. mesajını aldım. türkiye cumhuriyeti için bende varım. hayır diyorum.

    ek: çağrın götünde patlasın.
    ozumm
  6. uzun uzun yazmaya gerek yok nasilsa evet diyeceklerin okumayla pek alakasi yok. hayır!
    bbs
  7. aydın engin yazmış klavye başında olmaz bu işler. insanların arasına karışın evet diyecek veya evet oyu verme ihtimali olan akraba, arkadaş kim varsa ikna etmeye çalışın şahsen benim akrabalarım arasında var dilim döndüğünce anlatacağım evet belki boşuna bir çaba gibi ama sandıktan evet çıktıktan sonra en azından ben demiştim demenin verdiği keyfi yaşarım. Aklı başında az çok okuyan, düşünen, kimseye eyvallahı olmayan her vatandaş hayır oyu vereceğine inanıyorum. Youserlar clif'in de dediği gibi AKP kadın kolları gibi ev gezmeleri yapın, gençlik kolları gibi kahvehane gezisi yapın bu değişiklik hepimizi ilgilendiriyor bir zübük uğruna bir ülkenin geleceği elden gidiyor.
  8. sirf oy vermek icin yasadigim sehirden en yakin konsolosluga gitmek icin yaklasik 100 dolar odemem ve o gunu gozden cikartmam gerek. gidip vatandaslik gorevimi yapacagim. bir oy farkindalik yaratir mi hep tartisiyoruz ama bu demokratik hakkimizi olsun kullanalim yoksa kullanacak hakkimiz kalmayacak.
  9. evet diyene kin duymadan, küfretmeden, hür iradesi ile karar verdiği için linç etmeden, en çokta buna ihtiyacımız olduğu için, bir ''hayır'' da benden.