1. 2015 için bugün gerçekleşicek olan sınavdır. girecek herkese başarılar ^:swh^
  2. genç insanların geleceğini belirleyen ama bunu matematik,fizik,edebiyat ve tarih ile ölçmeye çalışan saçma bir eğitim sistemin saçma sınavı.
  3. bozuk eğitim sisteminin çarklarından birisi. herkes aynı özelliklere sahipmiş gibi herkesi aynı sınava sokarsan tabi ilerlemez bu sistem.

    mesela 18 yaşındaki arkadaşım bugün keman konusunda konservatuvar hocalarıyla kapışabilecek düzeyde ancak çocuk sırf ileride maddi sıkıntı çekmemek için hukuk veya psikoloji okuyacak.

    sizce sistem böyle yetenekleri yok sayıp tek tip insan yaratmaya çalışıyorsa ne kadar başarılıdır?
  4. hızlı soru çözenin başarılı olduğu sınav. hızlı soru çözdürerek adam yetiştiriyoruz.
    buzlu
  5. 2016 yılındaki ayağı 13 mart tarihinde yapılacak sınavdır. bu sınavın sonuçları 25 mart günü açıklanacaktır.
  6. 2015 yılındaki kadar zor olmayacağını düşündüğüm yükseköğretime geçiş sınavı. üniversiteye girmek isteyenler için süzgeç görevi görür.
    dron
  7. tek bir geçiş sınavıyla potansiyeli olan büyük bir öğrenci kitlesini harcayarak, çoğunun istemediği yerleri kazanmasını sağlayan sistemdir.

    her üniversitenin kendi içinde yapacağı sınavlarla öğrencilerin bağımsız seçimler yapmasını; her üniversitenin kendi öğrencilerini kendi akademisyenleriyle seçeceği sistemin olmasını önerdiğim sistemdir. öğrencileri harcayarak değil varolanı keşfedip "biz bu çocuğu eğitimimizle nerelere taşırız" kafasıyla düşünürken öğrencilerini seçecek ki eğitimini ona göre verebilecek, verimi de arttırmış olacaklar.

    ne yazık ki sistem bu şekilde olduğunda bile torpiller varken bu sistemde daha fazla olacaktır. önemli olan bu seçimşeri denetleyebilecek yenilenmiş bir yök'nun olması ilk adımlardan olmalı.

    bugünün hafızalara kazandıracak kadar iki önemli olayların olması bu başlığa yazma isteğimi daha fazla arttırdı. bu yüzden ygs 2016 ve 13 mart ankara patlamasının olduğu tam bu gün de eğitimin önemini bir kez daha vurgulamak gerekir diye düşünüyorum.
  8. bu yıl 4. kez gireceğim sınav. soru tiplerini ,detaylarını iyice kavradım artık.
    üniversite okuyorum ama bölümüme geçen yıllara rağmen alışamadım. sevmeyerekten de olsa devam ediyorum mecburen.
    hissediyorum, bu sene o sene. dördüncü kez katıldığım bu sınavdan bu kez istediğimi alacağım. bu yıl istediğimi alamasam bile ösym'den istikrarımdan, katılımlarımdan dolayı bir teşekkür plaketi bekliyorum.