1. tavuktan çıkan şey.
    abi
  2. yukarıda söylendiği gibi sadece tavuktan değil kuştan da çıkabilir. arkadaş eksik biliyor olabilir.
  3. yemeklerin şahı. belki de ileri bir tarihte izmir'e taşınma sebebi.
  4. mavisinden yedim geçen yaz. satan kasap "çiftlikbank tavuğundan çıkan yumurta" demiş. doğru mu yanlış mı bilmem. lezzetliydi.
  5. agirlik calisanlarin kutsal besin maddesi. bir garip tavugun kicindan cikmasi takdire sayan ve ovguye mazhar oldugu gercegini zerre degistirmiyor.

    1 buyuk haslanmis yumurtanin 6.29 gram protein icerdigi, 150 gramlik porsiyondan olusan omlette ise 16,02 gram protein oldugu dusunuldugunde beslenmede makro degerlerde protein yuzdenizi en az kaloriyle artirmanizi saglayabilecek bi besin. bundan daha guzeli paralel evrende dinazor butu olarak satiliyor.
  6. memeli türlerin döllenmiş yumurtaları yavru olgunlaşana kadar dişi bireyin bedeninde gelişir.
    buna karşılık kuşlar, sürüngenler, deniz canlıları döllenmiş yumurtalarını etrafında koruyucu bir kabuk oluşturduktan sonra olgunlaşması için beden dışına bırakıyor. kimileri doğaya emanet ediyor kimileri yavrular çıkana kadar üstünde bekleyip kuluçkaya yatıyor. bu yumurtalar son derece besleyici. ve diğer türler için kolay bir av. yani yumurtayı yalnızca insanlar yemiyor. her tür kendinden ufak türlerin yumurtalarından besleniyor. denizde de karada da. bu nedenle bazı türler bir defada çok sayıda yumurta bırakacak şekilde evrimleşmiş. bırakılan yumurtaların çok azı içinden yavru çıkacak kadar hayatta kalabiliyor çünkü.