1. hayvanlar aleminin en sevimlisi.. en masumu.. insan görünce olumlu anlamda etkilenmeden edemiyor sanırım. gerek görünüşleri, gerek çıkardıkları sesler. terapi amacıyla kullanılıyor olmaları da bundan olsa gerek, bilim insanları da farkına varmış çoktan.

    boğazı yüzerek geçen birine sormuştum da bir keresinde nasıllar diye, felaket derece kuvvetli demişti. bu hayvanların değişik bir özelliği de tek eşli olmalarının yanı sıra, eşleriyle münasebetleri tıpkı insanlarda olduğu gibidir. belirli bir çiftleşme zamanları yok yani. bu bakımdan daha sosyal olduklarını söyleyebiliriz. çok zeki olmalarının bir sonucu da budur belki, kim bilir.

    tüm bu masumiyetlerine rağmen, çeşitli amaçlar için insanoğlu tarafından katledilip duruyorlar. ya da bir havuza tıkılıp insanların maskotu olarak görev alıyorlar. gönüllüler tüm bunlara dur demek adına çeşitli zamanlarda bir araya geliyorlar. bu insanların başında gelenlerden biri de savaş karakaş. ilgili sitesinde şuradan tanıtım ve belgeselleri yer alıyor, bu soruna dikkat çekmek adına.

    her zaman diyorum; bu dünyada insan kadar vahşi bir hayvan daha yok..
  2. brezilya’daki balıkçılarla anlaşma halinde olan, balıkları yönlendirerek ağları atmaları için işaret eden ve kaçan balıkları yiyen hayvan.