1. doğum günlerinde ayrıcalıklar ve bol indirim sunan; her markada olduğu gibi puanlama sistemini kullanan, fransız bakım-kozmetik mağazası. beğenip sürekli kullandığım pek çok ürünü var. parfümlerini çok kalıcı bulamasam da (bazılarında değişiyor bu durum) naif ve feminen çizgilerinden ödün vermiyor.
  2. rujlarini çok kaliteli ve kalıcı buluyorum
    belit
  3. halkımızı perişan eden marka. ivis roşır,iv roş,yıvis roş,yıvıs roşır diyenler var daha neler neler diyorlar.
  4. bitkisel kozmetik sloganıyla yola çıkan marka. cilt bakımı ve güneş kremi için dermokozmetik ürünleri tercih ediyorum ama diğer kategorilerdeki ürünler incelenebilir bence.
    markanın yazılışıyla okunuşunun bu kadar farklı oluşundan dolayı radyodaki reklamlarının biraz boşa gittiğini düşünüyorum :)
  5. "iyv roşa" heralde.
    avmde bir kız arkadaşımla geziyoruz. bağırdı "iyv roşa" diye, bakıyorum ne diyor diye ama anlayamadım. hadi girelim mi diyor. bakıyor suratıma ama anlamıyorum ki neresi. o birkaç saniyede çevredeki mağazalara baktım, neyden bahsettiği hakkında hala fikrim yok. sonra tuttu kolumdan sürükleyerek başlıkta adı yazılı mağazaya girdik. ben daha çok yerin dibine.
  6. gaza gelip şişe şişe ürün alınmaması gereken marka. koruyucu kullanmadıkları için çoğunun raf ömrü altı ay. hele benim gibi kullanmak kırk yılda bir aklınıza geliyorsa ürünlerini bir iki kullanıp ağlaya ağlaya çöpe atıyorsunuz.
  7. kadınların işi zor valla.bir kez daha hak verdim..bunun gibi söylemekte (telaffuzda) zorlanılan onlarca kozmetik markasını takip etmek zor iş.
  8. çalışanlarının ürünleri hakkında hiçbir bok bilmediği ürünleri de berbat kozmetik markası yives roş diye okunuyor sanırım
  9. çok da önemli değil aslında ama merak edenler için en basit telaffuzuyla okunuşu "iv roşe"dir. fransız markasıdır.