• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
Yazar Salih Topuz
zar ve kağıt oyunları ve oyunların hileleri - salih topuz
zar oyunları, barbut, tavla, okey, poker, kızma birader, dama, iskambil oyunu, kanastra, konken, pişti, batak, king, maça kızı, 51, pis yedili, remi, kılıç, konçina, pastıra, cimdallı, paseta, otuzbir, basma, altmışaltı, fitil, papel oyunu, piket, maka, bezik, kaptıkaçtı, blackjack 21, ihale, ohel, yanık oyunlarının nasıl oynanacaklarını, kurallarını ve bu oyunlara ait hileler.
(arka kapak)


  1. şehrimizin ramazana özel kitap fuarında sepetten çekip çıkardığım bu nadide eser, zar ve kağıt oyunlarının nasıl oynanacakları hakkında özet bilgiler veriyor. ancak bir çok oyunda olduğu gibi bu tür oyunlarda da teori bir yere kadar, illa ki pratik lazım. yani ben bu kitabı alayım da kahvede kumarhanede fırtına gibi eseyim diyemiyorsunuz ama 'piket ne yahu' 'sirkaf ne ola ki' filan diyorsanız genel bir kültür edinmek ve arkadaş ortamında cool görünmek için okunabilir. ayrıca kitapta kumar argosu, hileler ve hilelerden korunma yolları anlatılmış benim en sevdiğim kısımlar bunlardı.

    mesela aynen aktarıyorum:

    oyun bahsinde, masa başında kimseye itimat etmeyiniz. her oyun davetine gitmeyiniz. dostluğa, ahbaplığa, arkadaşlığa inanmayınız. falanın evinde, filanın apartmanında hile yapılmaz, gelen oyuncular buna tenezzül etmez demeyiniz. oyuna başlamadan evvel kartları kontrol ediniz. oyun arasında da bunu ihmal etmeyiniz. oyuncuları kontrol ediniz.
    ev sahiplerinin haberi bile olmasa, kibar jestleri ile, hayran olduğunuz bir bay, gayet temiz giyinmiş kır saçlı bir emekli, kahkahalarının içinde neşeler çağlayan bir bayan, ya da genç bir kız mutlaka tirişördür. hizmetçi vasıtası ile koydurduğu sirkaflı kağıtlarla paranızı çalar.

    ya işte böyle...