zaz




  1. asıl ismi "isabelle geffroy" olan ve bizim bildiğimiz ismiyle zaz; 1980'de fransa'nın tours kentinde doğdu.

    alfabenin ilk ve son harfi gibi bir simetri düşünerek kendine "zaz" ismini şeçmiş. neden kendi ismi yerine zaz'ı tercih ettiği sorulduğunda ise bir röportajında, şöyle diyor;
    "özel hayatım ve sahne hayatımın farklı olmasını istiyorum, bu yüzden isimleri de ayrı tutuyorum. isabelle geffroy aslında zaz ama zaz, isabelle geffroy değil... müzik hayatımı bıraksam da isabella olarak var olmaya devam edeceğim." ve müziğiyle gönlümde edindiği yeri sağlamlaştırıyor.


    o buğulu sesiyle edit piaf'ı anımsatmıştı bana ilk dinlediğimde..

    2010 senesinde, montmartre'de iki arkadaşı ile birlikte ritm tutarak söylediği "les passants" ^:yoldan geçenler^ şarkısıyla üne kavuştu. amatörce çekilen, video sitelerinde hızla yayılan şarkısı sayesinde tüm dünya bir anda bu kıpır kıpır, neşeli genç kadının varlığından haberdar oldu.

    müziği keyifli, izlemesi ayrı keyiflidir kendilerini...
  2. ankara, odtü vişnelikte konserine gitmiştim. gerçekten hayatımda en eğlendiğim konserlerden birisiydi, kadın zaten inanılmaz tatlı, sempatik.. bilet fiyatı koray avcının jolly joker konser biletlerinden ucuzdu ama insanlar mazallah kaliteli bir şey dinlemeye harcarlar falan parayı.. konser gelirlerini de kanserle alakalı bir derneğe bağışlamıştı.