1. yaş 7 ay ablası, aslında çok zeki. çalışsa yapar
    yaş 9 ay kız sorma saldı kendini.
    yaş 11 oyun oynamasa yapar aslında.
    yaş 13 bak komşunun oğlu/kızı 500 üzerinden 550 yapmış!
    yaş 15 seni yatılı okula vereceğiz.
    yaş 17 gitsen de kurtulsak
    yaş 19 oğlum çok özledik
    yaş 21 üniversitesi bitiyor sonunda oğluşumun/prensesimin
    yaş 23 iş bulda evlen artık, nereye kadar besleyeceğiz seni!
    yaş 25 bula bula bu meymenetsizi mi buldun
    yaş 27 torun istiyoruz!
    yaş 29 bayramlarda neden bize gelmiyorsunuz! (hakli)
    yaş 29~50 nadir ama uzun sohbetler

    ebeveynler vefat edince, vicdan azabı... aslında hep çabaladılar ama yanlış bir yol izlediler, annelerimizin babalarımızın kıymetini bilin... dışarıdaki arkadaşın seni uyduruk sebeplerden dolayı bir daha görmez, ama annen baban sen ileride rahat edesin diye çalışır.
  2. 18 aylık öğretmenlik hayatımda maalesef doğru olduğunu görüp üzüldüğüm üzüldüğüm tespit.
  3. ilkokuldayken veliler toplantıya gelirdi. kapıdan dinlerdik öğretmen kimi şikayet edicek diye. çok yaramaz bir çocuk vardı sınıfta. silgi kullanmaz tükürükle silerdi, sıraya çıkıp kendini yere atardı. öğretmen hep onu şikayet ederdi tabi derslerinin de kötü olduğunu belirterek. hiç unutmuyorum annesi sürekli zeki ama bizimkisi çalışmıyor, anca kafası haylazlığa çalışsın diyip hehehehehe şeklinde gülerdi.... çocuğunun yaptıklarına kılıf bulma şekli olarak bunu seçmiş habire yapıştırırdı.
    tabi gerçekten zeki ama çalışmayanlar da vardır ama ben pek rastlamadım.
  4. insanların bir açığı kapatmak için kullanabildiği gibi farklı açıdan da değerlendirilmesi gereken önerme .
    evet anne-baba çocuğu için bunu kullanabilir. evlat sonuçta. bizim kültürümüzde aksini söylemek zor.
    ancak , şöyle bir durum var :
    eğitim sistemiz çok muhteşem . benim görüşüme göre : genel anlamda ezbere dayalı bir sistem söz konusu. öğretmek,eğitmek,muhakeme etme becerisi kazandırmak yerine bolca ezber yaptırıyoruz. sonunda zeka,değerlendirme-kavrama gücü'nün çok önemli olmadığı ama saatlerce ezber yapıp binlerce benzer soru çözülerek başarılı olunabilecek bir sistem ortaya çıkıyor.ispatı için bkz.pisa sınavı.

    yine benim görüşüm. bu sistemde zeki olmanız yetmez. çok çalışıp ezber yapmalısınız. aksi halde başarı zor. dahası zeka seviyesi gerçekten yüksek çocukların bu hır-gür içinde öğütülüp gitme ihtimali de söz konusu.

    diyelim çocuk o kadar da zeki değil . herkes üstün zekalı olacak değil. ama biz ne yapıyoruz. hepsini koyuyoruz bir çuvala hurra üniversite sınavına . neyse konu uzar gider. özetle ve yazık ki, mesele evladını şahin gören kuzgundan çok derin ve teferruatlı .
  5. ne zamanki bizim çocuk da gerizekalı ama sürekli çalıştığı için yapıyor diyen bir ebeveyn bulursam işte o zaman ailelerin söylediği bu söze inanırım. böyle tipler vardır ama aileler mal sıpaları için de kullanmaya başlayınca anlamı kalmadı sözün.
    wtf
  6. 20 yıllık bir arkadaşım için ortaokul zamanlarında söylenen bir sözdü. kendisi 2003 yılından beri boğaziçi fizikte okuyor. biraz haklılarmış. zehir gibi zeki ama okulu bitmiyor.
    abi
  7. aynı laptop'um..
  8. amcamın oğlunu tarif eder ifade.

    atom fiziğini de profesörlüğünü de yaladı yuttu herif.

    7/24 lol oynuyor. daha iki satır ders çalıştığını gören yok.

    yapıyor ama çalışmıyor.

    tü tü maşallah.
    yalan
  9. hakkımda belki de en çok duyduğum yorumlardan biridir bu. zeki olsam bunu kullanırdım diye düşünüyorum. zeki ama çalışmıyor diye bir şey mümkün değildir.