1. bence tercih meselesi ya yanlızlığı seviyodur çünkü önceden aşk acısı çekmiştir aynı şeyleri yaşamaktan korkuyordur yada aynı zekada bir erkek bulamıyordur elitist bir yönü vardır.
  2. bir söz vardır;

    bir odadaki en zeki insansan, yanlış odadasın demektir.

    bu pencereden de bakmak gerekir olaya.
  3. zeki kadın istediğini çeker alır falan yok arkadaşım. zeki kadın kendisini istemeyeni ne yapsın niye uğraşsın istemesi için. zeki kadının kendisine saygısı vardır. ne kokar ne bulaşır. yalnız kalmamak için çabalamaz. çünkü yalnızken de kendi kendine idare eder kendisine yeter. etrafı erkek dolu zeki kadınla( o da yalnız kalmamak için uğraşmamıştır ayrı çekiciliği vardır) yalnız olan zeki kadının hayattaki amaçları farklıdır. biri insanları başka isteklerini gerçekleştirmek için kullanırken diğeri yapamaz, içinden gelmez. ortak özellikleri zekilikleri olan kadınların farklı özellikleri çok fazla olabilir.
  4. zeki bir kadın yalnız olmaz. bence net bir şey bu. yeri geldiğinde fiziksel görüntüden daha seksi olabilir zekilik. konuşmasını bilen, yaptığı çıkarımlarla karşısındakini etkileyebilen bir kadının çok da güzel olmasına gerek yok bence. eli yüzü düzgün olsun yeter ^::d^ ne güzel kızlar var ağzını açıp da bir şey söylemesin diye düşünüyor insan.

    kısacası yanlış önermedir.
    jimi
  5. neden bu kabız kategorize edimler peşindeyiz anlayamıyorum. bir olayın/durumun yanlışlanabilirlik ilkesini batırıyoruz hep. olayın feminizmle alakasını da bir yana koyuyorum ama patetik bir her şeyden anlam çıkararak bir yere varma istenci görüyorum. karamsar ve melankolik çıkarımları çok seviyoruz halk olarak. genelde ibaresi ekleyerek haklı duruma geçilmez.
    sezgi
  6. zeki kadın vardı da biz mi yalnız bıraktık.

    fazla zeka yanlızlıktır. cinsiyeti olmaz. zeki kadınlar yeşillendirsin.
  7. bi testosteron hormonuyla büyüsü bozulacak durum.
  8. zeki her insan yalnızdır.
    bu yalnızlık bilinen anlamıyla olmak zorunda değildir.

    insan doğada kendisi gibi birileri ile bir arada yaşama eğilimindedir.
    yani, insan insanla yaşar veya yaşama arzusunda olur.
    insanlarla yaşayan insan ise bunların arasından kendi fikirlerine benzeyenleri arar.
    işte zeki insanlar bu noktada, zamanlarını az olan diğer zeki insanlar ile ilişki kurmaya harcarlar. onları ararlar, onlardan emin olurlar ve zaman geçirmek için kabul edilmeyi beklerler. bu da zaman gerektiren zor bir şeydir.

    bu yüzden her zeki insan yalnızdır,
    kendini bulana kadar.
  9. normalde bu tarz genellemelerde bu isin kadini erkegi yoktur diye cevap veririm ama bu durum oyle degil.
    ve evet, var boyle bir sey. ama ben bunu zekayla orantili gelisen bir egitim duzeyiyle ifade etmeyi tercih ediyorum.

    once kabul etmek lazim ki ataerkil bir toplumda yasiyoruz. bununla birlikte toplum bir de muhafazakar.
    egitim seviyesi arttikca artan bir bilinc ve ozguven var bu bir. bunu zeki kadinlar erkekleri ezmeye calisiyor gibi gerizekali bir yorumla okunmamalı. bu su demek: egitim seviyesi artan kadin karsi taraftan tarafindan denk olarak muhatap alinmak istiyor. ataerkil toplumun kendisine dayattigi ikincil konumu kabul etmiyor. bu noktada diger kadınlardan ayrisiyor.
    ikinci olarak bu ataerkil toplumun erkekleri negatif anlamda etkilemesi durumu var. anneleri/aileleri tarafından el üstünde tutulan erkek kendini geliştirmek, değiştirmek konusunda kadinlar kadar açık olmuyor. özellikle muhafazakar anadolu sehirlerinde çok ciddi bir sorun, eğitim cehaletini almış ama essekligi baki kalmış bir genc adamlar topluluğu var. bu da zeki kadınların kendine es seçerken aradıkları entelektüel denklikle örtüşmüyor.

    konunun daha baska boyutları da mevcut. kadınların ulastigi ve vazgeçmek istemedikleri özgürlük alanları, erkeklerin zeki kadını zihinlerinde bir tehdit olarak tanımlamaları ya da daha da kotusu tanimlayamamalari gibi. ama bu carpikligin sosyolojik bir fenomenon olduğu su götürmez bir gercek.