1. yalnız kadınları teselli etmek için uydurulmuş yalan. zeki kadın istediğini çeker alır. ben zekiyim kimse beni anlamıyor diye mızmızlanmaz. yeterince zekiysen kendini anlatabilirsin. çevrem kötü diyorsan sen zaten çevrenden ibaretsin.
  2. güzel, mutluluk veren bir yalan, sık sık söylenmeli. bende yalnızlığımı odunluğuma ya da asosyalliğime bağlamak yerine zekama bağlamak isterdim ama olmuyor dostlar, insan kendi söylediği yalana kanmıyor.

    söylerimi biritirken "bu kadar yalnız insan varken, neden bu kadar yalnız insan var?"(*:swh)
  3. yalnızlığımla zekamı yarıştırmaya gelmiştim ama cidden buna inanıp açıklayanları görünce utandım ciddi ciddi utandım.
    yalnızlık benim tercihim diyeni anlarım. gerçekten etrafında tam kafasına göre anlaşabileceği eğlenebileceği biri vardır ama hayatında onu istemez o zaman yalnızlığı tercih etmiş olur. etrafında böyle biri olmadan ben yalnızlığı tercih ediyorum da denmez çünkü secenek yok ki sen seçesin.
    zekayla nasıl kıyaslanıyor onu hiç anlamıyorum. benden zeki olması lazım demek de ayrı guzel sen kendinden daha alt seviyedeki birini istemiyorsan senden zeki olan seni neden istesin? bunu diyenler bir de feminist geçinirlerse çok gülerim. ilişki yürütmenin zekayla bi ilgisi yok ilgi alanlarıyla, aradaki çekimle ilgili olur anca. adam çok zeki ama ilgi alani bana cok uzaksa oturup ne konuşurum ben onunla o bana ne katabilir.
    neyse efendim cok şükür benim iq 180 kimse beni anlamıyor en yalnız benim, en zeki benim, mükemmelim . erkek mi iyy o da ne hiç biri evrimini tamamlayamamış..
  4. bence büyük memeliyse yada ne bileyim taş gibiyse zeki olması sorun olmaz.
  5. zeki her insan yalnızdır.
    bu yalnızlık bilinen anlamıyla olmak zorunda değildir.

    insan doğada kendisi gibi birileri ile bir arada yaşama eğilimindedir.
    yani, insan insanla yaşar veya yaşama arzusunda olur.
    insanlarla yaşayan insan ise bunların arasından kendi fikirlerine benzeyenleri arar.
    işte zeki insanlar bu noktada, zamanlarını az olan diğer zeki insanlar ile ilişki kurmaya harcarlar. onları ararlar, onlardan emin olurlar ve zaman geçirmek için kabul edilmeyi beklerler. bu da zaman gerektiren zor bir şeydir.

    bu yüzden her zeki insan yalnızdır,
    kendini bulana kadar.
  6. normalde bu tarz genellemelerde bu isin kadini erkegi yoktur diye cevap veririm ama bu durum oyle degil.
    ve evet, var boyle bir sey. ama ben bunu zekayla orantili gelisen bir egitim duzeyiyle ifade etmeyi tercih ediyorum.

    once kabul etmek lazim ki ataerkil bir toplumda yasiyoruz. bununla birlikte toplum bir de muhafazakar.
    egitim seviyesi arttikca artan bir bilinc ve ozguven var bu bir. bunu zeki kadinlar erkekleri ezmeye calisiyor gibi gerizekali bir yorumla okunmamalı. bu su demek: egitim seviyesi artan kadin karsi taraftan tarafindan denk olarak muhatap alinmak istiyor. ataerkil toplumun kendisine dayattigi ikincil konumu kabul etmiyor. bu noktada diger kadınlardan ayrisiyor.
    ikinci olarak bu ataerkil toplumun erkekleri negatif anlamda etkilemesi durumu var. anneleri/aileleri tarafından el üstünde tutulan erkek kendini geliştirmek, değiştirmek konusunda kadinlar kadar açık olmuyor. özellikle muhafazakar anadolu sehirlerinde çok ciddi bir sorun, eğitim cehaletini almış ama essekligi baki kalmış bir genc adamlar topluluğu var. bu da zeki kadınların kendine es seçerken aradıkları entelektüel denklikle örtüşmüyor.

    konunun daha baska boyutları da mevcut. kadınların ulastigi ve vazgeçmek istemedikleri özgürlük alanları, erkeklerin zeki kadını zihinlerinde bir tehdit olarak tanımlamaları ya da daha da kotusu tanimlayamamalari gibi. ama bu carpikligin sosyolojik bir fenomenon olduğu su götürmez bir gercek.