1. en kimsesiz vakitlerinizdeki arkadaşınız olmayı başaran bir nevi kıymetlinissss amerikan üretimi rüzgara dayanıklı ll.dünya savaşı esnasında meşhurlanan çakmak.pek çok rivayeti mevcut.isminin kapak sesinden geldiği söylenir, "zip-po"

    benim içinse bir sırdaş.bazen can sıksa da yarı yolda bırakmaz
    kuz
  2. oynaması çok eğlenceli, aşırı karizmatik görünen ve doların artmasıyla beraber fiyatları uçuşa geçen çakmakları üreten markadır. lakin özel durumlar haricinde sigaranızı mümkün olduğunca bu çakmakla yakmamanızı öneririm. sigaranın tadını bozmakta ve tamamen bilimsel verilerden uzak dedikodulara göre dişleri sarartmaktadır.

    ayrıca saat ve kalem de üretmektedir.
  3. sigaranın tadını bozan, doldurması vs. zahmetli, üniversiteye yeni başlayan ergen bebelerin masaya bunu koyunca kızları etkileyeceğini düşündüren ama aslında yapılış amacı olarak başarılı bir mühendislik ürünü olan çakmak.
  4. zippo'yla bir sigarayı yakıp, ilk dumanını içine çektikten sonra tadının çok güzel geldiğini söylerler hep. bunu diyenler kibriti sigarayla hiç kullanmamış insanlardır bakın. kaç yıldır sigaramı genelde kibrit kullanarak yakan biri olarak, tavsiye ediyorum bunu. sırf hava atmak için zippo'nun taşını değiştirmek, gazını doldurmakla uğraşmak nedir ya. ayrıca sigara lan bu altıüstü, neyin havası yani.
  5. sigara içmeyi marifet sayan, sigara içerken havalı olduğunu sanan zavallıların havasına hava kattığını zannettiği hava ve zenginlik itemi ( yeni kavram olarak ifade edeyim dedim )
  6. zamanında world of warcraft temalı çakma bir zippo almıştım aliexpress'den. gayet göze hoş geliyor ama cidden uğraştırıyor. gazını doldur , fitilini değiştir , taşını değiştir. gidip bir liralık çakmak alıp her gazı bittiğinde yenisini alsan daha mantıklı. yinede seviyorum ben çakma zippomu , üstünde kocaman horde sembolü filan var böyle. gayette şık bir metal kutuda geldi gerçi şu an oda bozuk para kutusu olarak kullanılıyor.

    o değilde o kadar süredir kullanıyorum bir kız da gelip demedi ki " ooo moruk ne güzel çakmakmış hadi bizde çakışalım. " ya çakmak çakma diye , ya da wow temalı olduğu için bilemedim şimdi. zippo kullanıp da kız düşüren arkadaşlar varsa taktiklerini anlatsın lütfen ... madem bu alet böyle bir algı yaratıyor insanlar üzerinde , bizde öğrenek nasıl çalışıyor. kullanım kılavuzunda da yazmıyor ki ...
  7. üç beş kuruşluk kibritle aynı işe yaradığı halde bir ton para bayılıp bir de çakmak denilmesine kızılan alet.
  8. verilen paralar tabi ki çok olup bunun da bir yerde zevk meselesi olduğu unutulmamalıdır.
    ince bir mühendisliği olup rüzgarda sönmeyen delikli bir bacası vardır. olayı da budur aslında. taşıydı gazıydı ayrı maliyetlerdir. alınca oyuncak gibi oynadığım iki üç hareket yapınca mutlu olduğum küçük amerikan kasabası bradford'dan çıkma koleksiyonu da yapılası hoş ürün.
  9. dövme hastalığı gibi insan şuda olsun buda olsun diye diye biriktiriyor.
  10. alınmaz hediye edilmesi beklenir. hediye eden de olmadığından sadece beklenir.