1. (vakti zamanında yazılmış taslaklardan)

    kabul 0: allah vardır.

    kabul 1: sonsuzluk ve allah kavramları insanın düşünerek kavrayamacağı aşkınlık alanlarıdır.

    kabul 2: ölüm kavramı insanın düşünerek kavrayamacağı bir aşkınlık alanıdır.

    kabul 3: ezici çoğunluğuyla insanlar ölümden ve acıdan korkarlar.

    kabul 4: insanlık tarihi boyunca gözlemliyoruz ki bazı insanların sosyal ve/veya zihinsel yetenekleri insan türünün genel ortalamasının çok üzerinde olabilmektedir. bu insanların toplumsal organizasyon becerileri, analitik düşünme kabiliyetleri, hafızaları ve yaratıcılıkları ile ortaya koydukları ürünler biz sıradan insanların imkansız, mucizevi gibi sıfatlarla tanımlayacağı şekilde üstün olabilmektedir. bu üstünlük, sıradan insan aklının kavrayamadığı sonsuzluk kavramına benzer aşkınlıktadır.

    birinci önerme: ölüm kavramına cevap iddiası taşıyan sonsuzluk ve allah kavramları hakkında insanların rasyonel akıl yürütme yapması zordur çünkü bunlar aşkın kavramlardır ve bununla birlikte ölüm korkusu insan bilincinin duygusal alanıyla ilgilidir.

    ikinci önerme : kabul 0 gereği allah'ın varlığını kabul ediyoruz ancak insanlarla herhangi bir yolla iletişim kurmadığı bir paralel dünya tasavvur edersek, bu tasavvurda toplum içinde yalancı peygamberlerin ortaya çıkması oldukça yüksek bir olasılıktır.

    üçüncü önerme: ortaya çıkan yalancı peygamberlerden bazıları, kabul 4 gereği, diğer insanların kavrayamayacağı şekilde çok üstün niteliklere sahip olabilir.

    dördüncü önerme: kabul 0 gereği allah'ın varlığını kabul ediyoruz; ve islam'ın anlatısından biliyoruz ki, adem peygamber ile yeryüzüne doğru bir şekilde inen allah bilgisi, zaman geçtikçe bozulma eğilimi göstermiştir. islam anlatısından biliyoruz ki allah yeni peygamberler aracılığıyla insanlığı sürekli doğru yola sokma çabasında olmuştur ancak muhammed peygambere kadar allah'ın mesajı doğru olarak korunup aktarılamamıştır.

    beşinci önerme: dolayısıyla insanlık bir düşünce olarak allah bilgisini kendi başına keşfedememiştir. bu bilgi bizzat allah tarafından insanlara defalarca ilan edilmiştir. yani allah bilgisi insanlara dışarıdan aşılanması gereken bir düşüncedir.

    son çıkarım: islam dininin allah tarafından gönderildiği ve gönderilmediği paralel dünyalar eşit derecede olasıdır.

mesaj gönder