1. bir inanca veya düşünceye sıkı sıkıya bağlı kimse.
    genellikle dini açıdan bağlılığı yogun olan kimseler icin kullanılır. ama kendisini ilerici ve modern olarak goren bazi kimselerin de bu özelliğe sahip olduğunu söyleyebilirim.

    geçen gün izbanda gidiyoruz. ileride uzun saçlı renkli gömlekli biraz marjinal bir amca oturuyor (küpe ve sakal kombinasyonu da biraz tuhafti) ve yuksek sesle telefonla konuşuyor. sanki telefondakine derdini anlatmak istemiyor da halka sesleniyor. bir sonraki vagondan bile söylediği duyulur.

    neyse telefondaki sanırım akp'li. bizim amca ağır bir akp eleştirisi yapıyor. işte ülke yönetmeyi bilmiyorlar ülkeyi batirdilar falan filan. söylediklerinin buraya kadarki kısmı tamamen doğru.

    sonra karşıdaki insan sanırım kilicdaroglu'na bir laf etti. bizimki birden hiddetlendi. "yiyorsa recep tayyip erdoğan, kilicdaroglu'yla bir tartışma programına çıksın. adam matematik profesörü matematik!" ben bir an için dalga geçiyor sandim. ama yüzünde öyle bir ifade yok. hatta mübalağa da yapmıyor. bildiğin gerçekmiş gibi söylüyor. "matematik profesoru" dedi. yani partiye gönül verirsin anlarım da olmayan sıfatları nerenizden uyduruyonuz?

    ben size söyleyeyim. bu ülkede iki taraf da birbirinden salak. gelecek gençlere emanet artık. "sonuna kadar akp'ye oy verecem " diyen insanlarla bu amca arasında fark yok. bu siyaset işini dinozorların elinden artık almamız lazım.

mesaj gönder