1. çan eğrisi sistemi yoksa bencilce bir davranıştır. adam aynı sınıftayım diye yardım etmem mi gerekir demiş. mantığa bakar mısın? birisine yardım etmek için illa bi neden mi olmalı? dilenciye 1 lirayı da çok görür bu tip. aynı dünyadayız diye yardım mı etmem lazım ölsün banane der. ben çalışıyorum yoruluyorum o da yorulsun der.

    arkadaş bu mantığı anlamıyorum yeminle, ne zaman notum olsa dağıtırım (alışkanlık olarak notlarımın altına adımı soyadımı yazarım) bugün dahi fakültede tanımadığım insanlar adımı öğrenince "aa ben şu derse senin notlarından çalışmıştım sağolasın" der, mutlu olurum. allah aşkına bu kadar bencil olmayın. faydasını görürsünüz.

    edit : dönem boyu selam vermeyip vize final zamanı ilk defa not için konuşulması eleştirilmiş. yahu adam sana can dostu olalım demiyor zaten sadece notunu istiyor. aksi halde zaten arkadaşın olur. e arkadaşına da not vermiyosan zaten iflah olmazsın sen.

    mesele senin hiçbir şey kaybetmeden başka birisinin birşey kazanması, sen mutsuz olmadan başkasının mutlu olması ihtimalinin senin iki dudağının arasında olması. şunu yapmak için bir neden aramak, yapmamanın doğru olduğunu savunmak neyin kafası allah aşkına.

mesaj gönder