• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.97)
dexter
dexter'la tanışın... karanlık düşlerine şahit olun... gündüzleri adli tıp polisi, geceleri ise seri katil, üstelik ikisinde de çok başarılı. bir katili bir başka katilden daha iyi kim anlayabilir?öldürme arzusu dışında insani duygulardan yoksun doğan dexter, ahlaki değerleri olan bir seri katil. sadece yasaların elinden kaçmayı başaran canileri öldürüyor. üç yaşında öksüz ve yetim kalan dexter, bir polis tarafından evlat edinilmiş. yeni babası, dexter’ın karakterindeki karanlık tarafı çok geçmeden fark etmiş ve onun önü alınamayan şiddet arzusunu, insan öldürenleri öldürmeye kanalize etmesini sağlamış. bunun sonucunda dexter, hem seri cinayet işleyenleri hem de kanundan yakasını kurtaran diğer katilleri kendine hedef olarak seçmeye başlamış. dexter morgan içindeki müthiş öldürme arzusuna karşın, günlük hayatta insanlarda hayli sakin, iyi huylu ve kendi halinde bir adam izlenimi bırakıyor. sempatik görünümü sayesinde, kimse onun böyle bir “karanlık tarafı” olabileceğinden şüphelenmiyor.
  1. ilk bölümden son bölüme kadar her türlü spoiler içerebilir.

    !---- spoiler ----!

    efsaneler arasındadır. gündüz kan analisti, geceleri ise seri katil bir adam. üstelik çocukluktan eğitilmiş. yakalanmaması gerektiğini çok iyi biliyor ve bunun için de normal bir hayat yaşamaya çalışıyor. zamanla kamuflaj olan hayatı gerçek hayatı haline gelmeye başlıyor ve küçük sırrını birisi öğrendiğinde mutlaka sorun çıkıyor. öldürdüğü kişiler özenle seçilmiş, hak etmiş kişilerdir. en azından son bir iki sezona kadar. öldürmeden önce güzel bir ritüeli de vardır.

    bundan sonraki kısım senaristlere... her şey son derece iyiyken final bölümünde, kız kardeşini niye öldürdünüz, dexter niye fırtınaya gitti, niye oduncu oldu? final bölümünü ben yazsam bile kat kat daha güzel olurdu. tek olumlu şey dexter'ın hala hayatta olması, ilerde bir gün devam etmesi için açık kapı bırakmanız.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder