1. 1980-1999 yılları arasında doğanlar bu nesildendir. ^:2016 yılı itibariyle^ y neslinin en yaşlısı 36, en genci ise 17 yaşındadır. kuşaklar arası farklılığın en çok hissedildiği nesil özelliği taşırlar. çünkü onlar bağımsız olmayı seviyorlar, özgürlüklerine düşkünler ve iş yaşamlarında da farklılar. belirlenen mesai saatleri arasında çalışmayı sevmiyorlar. bu yüzden, iş saatinden ziyade işe odaklanmaları gerekiyor. bu durumda onları işin bir parçası haline getirmek önemlidir.

    x nesline göre y neslinin örgütsel bağlılıkları azdır ve çok fazla iş değiştirdikleri de söyleniyor. bir an önce yönetici olmak ya da kendi işlerini kurmak istiyorlar. onlar, iş hayatını sadece yaşamlarını sürdürebilmek için değil, daha rahat para harcamak için istiyorlar. y nesli, çok farklı kişisel özellikler taşımakta ve özellikle üniversitelerden yeni mezun olanları kapsamaktadır. y neslinin uyumsuz olduğu, kendisinden farklı düşünenleri acımasızca eleştiri yağmuruna tuttuğu da bir gerçek. bu durum aşırı bireyci olmasından ve otorite tanımamasından kaynaklanıyor. bu nesil kural tanımıyor. ülkemizin %35’ini oluşturdukları söyleniyor. yaklaşık 27 milyon genç.

    y kuşağına ilişkin olarak ilk akla gelen özellikleri teknolojiye olan yatkınlıklarıdır. teknoloji becerilerini yaratıcı bir şekilde sahip oldukları görevleri ilerletmek ve sonuçlar elde etmek için kullanırlar. günlük işlerinin dünyada olumlu bir değişime katkı yapmasını görmek onlar için son derece önemlidir.

    x kuşağı bir görevi bitirmek için çevrimiçi olup ardından bilgisayardan uzaklaşırken y kuşağı sorunsuz bir şekilde çevrim içi ve çevrim dışı olarak, başkaları ile her zaman ve her yerde iletişime geçebilirler. eş zamanlı olarak bir kaç işi birden yapabilen y kuşağı çalışanları iyi yönetildikleri takdirde zengin bir yetenek kaynağı olmaktadırlar.

    y kuşağı ilişkilere büyük önem vermektedir. bu ilişkileri geliştirmek ve sosyalleşmek için zaman ayırmak isterler.

    (bkz: x nesli)

    (bkz: z nesli)

mesaj gönder