1. old town'u gördüğünüzde çok etkileyen ama aslında biraz çakma bir şehirdir kendisi. çünkü malesef savaşlar sebebi ile bir ruslar bir almanlar derken şehir tamamen yıkılmış. hani yetmemis hasar görüp kalanları da yakıp yıkmışlar. son 60 sene içerisinde özüne sadık kalarak yeniden inşa edilmiş. ama yenilemeyi iyi yaptıklarını söylemek lazım. zira bilmeyen bir insanı kolayca ikna edebilecek bir görüntüye sahip. burası yerine eski başkent krakow'a gitmek çok daha mantıklı bir hareket olur.

    ama asıl değineceğim kısım yemekler. bize mi denk geldi bilmiyorum ama ben böyle porsiyon açıkçası görmedim. tatlısına kadar her şey en az 2 kişiye yetecek büyüklükte geliyor. bazı yemekleri, özellikle balık içerikli olanlar açıkçası benim damak zevkime pek hitap etmedi ki çok da severim. ama av yemekleri - ördek vs - muhteşem lezzetli. doğu avrupa kültürüne uygun olarak genelde tatlı yan ürünler ile servis ediyorlar ve gerçekten çok lezzetli. ayrıca dumblinge benzeyen domuz eti ile doldurdukları bir yemekleri daha mevcut. eğer yiyorsanız kesinlikle denememezlik etmeyin.

    bir de votkası meşhur tabi, bir sürü çeşidi var ama ağır bir içki olduğu için alışkın olmayan bünyelerde garip etkiler oluşturabilir, o sebeple fikir sahibi olacak kadar tüketemedim.

    1-2 gün için güzel bir şehir.

mesaj gönder