1. resmi sitesinde apolas lermi şöyle tanımlanır:

    " apolas lermi, türkiye’nin trabzon şehrinde doğdu ve orada büyüdü. asıl adı abdurrahman lermi’dir.

    lise yıllarında başlayan müzik hayatı, üniversiteden sonra yoğunlaştı. 2001 yılından itibaren müziğin içinde yer aldı ve çeşitli projelerde çalıştı. türkiye’de ve avrupa’da birçok organizasyonda sahne aldı.

    apolas lermi, türkiye’de karadeniz kültürüyle tanınan bir müzisyendir. kalandar 2011, santa 2014 ve romeika 2016 isimli üç albüm çalışması vardır. bu albümlerle güzel bir başarı yakaladı ve çeşitli müzik ödülleri aldı. şarkıları birçok sinema filminde, belgeselde ve televizyon dizisinde kullanıldı. karadeniz rumcası’nın türkiye’de tanınmasında ciddi katkıları oldu. kalandar isimli bir tv programı hazırladı ve geleneksel karadeniz müziği’ne dikkat çekti. çalışmaları bu açıdan önemlidir.

    sosyal ve kültürel olarak farklı ortamlarda müzik yapmanın tecrübesiyle kendi tarzını oluşturan apolas lermi; çeşitli organizasyonlarda yer alarak sahne hayatına devam etmektedir. ayrıca; gelecek dönemlerde gerçekleştirmeyi düşündüğü projeleri için çalışmalarını sürdüren apolas lermi; dünya müziği’nde mütevazi bir yer edinmeyi amaçlamaktadır. "

    ekleyeceklerim var.
    samimidir.
    hiç bir kültüre antipati beslemez, güzel insandır.
    yerel türkülerde hassastır, bir iki kere dinlemekle yetinmez, inebildiğince kaynağına iner eserin. amacı "albüm satıp para kazanayım"dan çok, bir kültür paylaşımcısı olarak görür kendini, en özgün halleriyle işler türküleri.

    efkârlı türkülerde de çok iyidir, (bkz: mektup - apolas lermi) , (bkz: felek - apolas lermi)
    coşkulu türkülerde de. (bkz: ağasar - apolas lermi & umut ayvaz) (bkz: umut ayvaz)

mesaj gönder