1. madrid ve barcelona hariç ispanyanin genelinde ogle arasi gerektiginden fazla uzun (saat 2den 5e kadar mekanlar kapali) gelebilir. ispanyollar evde ogle yemegi aile birlikte sohbet ederek yiyip sonra biraz siesta yapip full enerji ile calismaya devam eder. yemek sefasi ispanya'da cok uzun, ve sobremesa diye bir olay var. yani, yemek yedikten sonra sutlu kahve esliginde adamlar sofrada muhabbet etmeye devam ediyor. ne yazik ki buyuk sehirlerde bu guzel gelenek kaybolmaya yuz tutmustur.

    ve tabii, bu kural bask bolgesi icin de gecerli. ayrica, pazar gunu kafeteryalar ve restoranlar haric genelde merkezde yer almayan her magaza ve dukkan kapali.

    ispanyollarin siradan bir pazar guni asagi yukari boyle: sabah gec kalkip saat 12de en guzel elbiseleri giyerek ayine katilir. sonra arkadaslarla vino + tapas sefasi yapilir. sonra ogle yemegi yenir. sobremesa olayi. sonra siesta (ideal suresi 30-45 dk). sonra saat 9-10a kadar disarida milletle takilmaya devam. 10 eve donus yapilir, biraz televisyon izleyip uyurlar.

    bask, katalan, galicyali, enduslu vs vs farketmez, bu boyle vesselam. tabii ki adamlar calisiyor, ama hayatin tadini cikarmayi iyi bilirler.

mesaj gönder