1. turkiye'de malesef durum asikardir ki hangi universiteden mezun oldugunuza bakiyorlar. ama bu demek degil ki ismi bilinmeyen bir okuldan mezun olan biri basarili olamaz.

    oncelikle universite sadece alacaginiz derslerden cok daha fazlasidir. universitede bir kultur alirsiniz, vizyon sahibi olursunuz. o sebeple okul secimi oldukca onemli. 3-5 senelik cok az ogrencisi olan okullari listenize almayin. liseden farki olmayacak ve size kayda deger hicbirsey katmayacaktir.

    kesinlikle ders programlarina bakin ve bilgi sahibi insanlarla iletisime gecin ve yorumlarini alin.

    yurtdisi olanagi olan bir okulu tercih edin. nereye gidecek olursaniz olun, dunyaya bakisinizin degisecegi kesindir.

    kostur kostur ooo sevgili yapayim islerine girmeyin, arkadas edinin olabildigince cok, diger konulara zaten sira geliyor... bir de gercek dostlari burada artik kisiliginiz oturdugunda edineceksiniz, degerini bilin.

    dil ogrenin. ingilizceyi iyi ogrenin ama mumkunse baska bir dil daha ogrenebileceginiz bir okulu tercih edin.

    burs olanaklarini hemen kontrol edin, gec kalirsaniz ve planlamazsaniz sonuclari buyuk olabilir.

    aylarca derse gitmeyen insanlardan olmayin. sadece 4-5 seneniz var. emin olun hayatiniz en guzel donemi olacak nerede olursaniz olun. her olanagindan faydalanin.

    kuluplere katilin, etkinliklere dahil olun vaktinizi degerli seylere ayirin. bunlar size hayatta paylasacak cok deneyim katacak. tahmin ettiginizden fazla.

    yoksa sacma egitim sistemimizden dolayi hemen bir hobi edinin. spor olur, muzik aleti calmak olur, dans olur, dalis olur ne olursa. kendinize dersler disinda farkli yonler katin.

    her saniyesini doya doya yasayin, tembellik yapmayin, sonra o gunleri cok ozleyeceksiniz ^:swh^

mesaj gönder