1. ensar vakfı başkanı cenk dilberoğlu'nun daha olay ilk olduğunda "cübbemi giyeceğim ve davada bulunacağım, haksız olan tarafa cezasını alması için kendim mağdurları savunacağım" minvalinde açıklama yaptığı olay.

    bu beyanın üstüne nasıl hala "kendi pisliklerini örtmeye çalışıyorlar" yorumu yapılabiliyor anlamıyorum. veya mağdur avukatlığı tam olarak nasıl bununla ilişkilendirilebiliyor.

    olay külliyen yanlış ve savunulacak, üstü örtülmeye çalışılacak hiçbir yanı yok. vakfın adını da ilk kez bu olayla duymuş biriyim. fakat azıcık demokrat olun ve olayı toptan vakfa maledip, içinde adaletli davranmaya çalışan insanları da günah keçisi ilan etmeyin.

    yapan adam cezasını bulacak, vakıf denetim mekanizmasını daha sıkılaştırmak ve o çocuklara en azından olayın etkilerini azaltmak için psikolojik destek sağlayacak fon ayırmak zorunda, üstünü örtmeye çalışan siyasi kimseler ise bunun utancını ömür boyu duyacak. olayın özeti budur. bu denklemin dışında herkesi toptan günah keçisi ilan etmek ise senin "adalet" kavramında sıkıntı olduğunu gösterir, üzgünüm ki.

mesaj gönder