1. bunu hala savunanlar var.

    italya'da yüksek lisans derslerinde italyan ordusu'ndan bir arkadaşım vardır. bizim terimlerle uzman piyade gibi bir ünvanı olan gianpiero buonforte. askerliğin zorunlu olduğunu söylediğimde "modern ordularla umarım savaşmazsınız." dedi herif. bak tarihte savaş kazanmamış italyan ordusunun askeri diyor bana bunu. "neden?' dedim. 6 ayda sadece yürümeyi, yetenekliysen, kafan yerine bacaklarından vurulmayı öğrenirsin dedi.

    avrupa'nın modern orduları tank, uçak, insansız hava araçları ve bilgi, lojistik ve istihbarat sistemleriyle donatılmış durumda. insanların tek görevi bu sistemlerin çalışmasını ve geliştirilmesini sağlamak. 20 yaşına gelen her erkeği askere almak ile sadece aylık 1000 lira masraf ediyor devlet. ancak bizim gibi ortadoğu ülkelerinde insanlar bunu bir görev olarak görüyor. dünyanın bilmemkaçıncı piyade gücü olmakla övünüyor.

    evet, bizim ülkede ölecek asker çok. ancak bilgisayar sistemleri ve öldürme araçları yabancı menşeli olan bir ordu sadece birilerinin abiliğinde başarı elde edebilir.

mesaj gönder