• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
game of thrones
game of thrones george r.r. martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir hbo dizisi. yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. ihanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden kadim duvara kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'demir taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.
  1. kitap uyarlamalarında kitabın her bir satırına sadık kalınmadığı malum. zaman zaman kitaba sadık kalınmaması iyi bir sonuç da verebiliyor nick hornby'nin about a boy'unda olduğu gibi. a song of ice and fire serisindeki bin tane irili ufaklı karakterin senede on bölüme sıkıştırılmasını beklemek de abesle iştigal olur.

    ancak game of thrones serisinde senaristlerin yaratıcılıktan yoksun olması ve sallapati işler yapması gibi bir sorun var. bütçeden mi, kar kaygısından mı, yoksa alelade beyinsizlikten mi bilmiyorum ama hikayenin bu kadar saçma işlenmesinin nedenini gerçekten merak ediyorum.

    altıncı sezon birinci bölüm ve beşinci sezon için konuşacak olursak:

    !---- spoiler ----!

    kitapları okuyan okumayan herkese soruyorum. hangisi daha heyecan verici bir hikaye? jaime lannister'ın isyanı bitirmek için riverrun'a gitmesi, blackfish ile karşılaşması mı yoksa alakasız yere kızını dorne'dan kaçırmak için "gizli görev"e gitmesi mi?

    veya ne bileyim brienne nasıl oluyor da koskoca dünyada yürüye yürüye her istediği insana denk gelebiliyor? cep telefonundan takip mi ettiriyor sansa'yı, stannis'i filan?

    bunları geçsek bu sefer martell ailesinin soyunun kurutulması saçmalığı var. abi bu nedir ya? doran martell'in en büyük olayı zekası, kurnazlığı, hop müthiş bir komploya kurban gitti kutluyorum senaristleri bu parodiden ötürü.

    lütfen dorne sahnelerinin dandikliğiyle kuzey ya da king's landing sahnelerinin kalitesini bir karşılaştırın arkadaşlar bu nedir ya? o beşinci sezondaki "evladım bu krallığın varisi sensin yönetmeyi öğrenmen lazım o yüzden şimdi bran'a tokat attır" sahnesi neydi abi? madem bütçe kısmak istiyorsunuz hiç girmeyin oralara o zaman, oberyn gelsin kafası patlasın gitsin o kadar.

    !---- spoiler ----!

    tanımla bitireyim. genel olarak a song of ice and fire serisinin ilk üç kitabının ekmeğini yeyip ciddiyeti orada bırakan dizi.
    pinot

mesaj gönder