1. ortadoğuda ki diğer yapay ülkelerden en büyük farkımızdır bizim laik devlet oluşumuz. bu ülkenin insanlarının varını yoğunu verip kurduğu bu devletin temel taşlarındandır. hiç mi görmüyorlar olanları merak ediyorum, arap baharı denilen olaylar neden yaşandı? onca insan ne için sokaklara çıktı? türkiyenin 100 yıl önce yaptığı avrupanın ise daha önce gerçekleştirdiği reformların onlarda olmamasıydı onca olayın sebebi. kafa kesip, insan yakanların olduğu bir coğrafyada bulunup, mezhepsel dış siyaset izlemenin verdiği zararı göremiyorlar mı?
    durumu öyle bir hale getirdiler ki, insanlar dinlerini yaşayan insanlara ön yargılı bakar oldu. inanmayanları ise toplum linç etmeye hazır. bu kutuplaşma kimlerin eseridir sormak isterim. eğer ülkenin tek sorunu laiklik ise, gerçekten tartışılması gereken konu bu ise, buyursun yapsınlar!
    bu ülkenin en büyük sorunu eğitimdir, eğitimsiz bir kesim tarafından yönetilen güzel ülkemizin acilen silkelenmesi ve gelecekteki yönetici kadronun iyi eğitimli ve toplumun yapısını bilen bir yapıya sahip olması şart. bu topraklarda yaşamanın bir bedeli var, bunu ya mürekkep ile öderiz, ya kan ile. biz ödemesek çocuklarımız bu borcu öder, gelecek nesillerimiz, gelin bu işi mürekkeple halledelim.

mesaj gönder