• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
game of thrones
game of thrones george r.r. martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir hbo dizisi. yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. ihanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden kadim duvara kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'demir taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.
  1. diziyi ilk sezondan sonra hiç takip etmedim. fakat adettendir diyip sezonların ilk bölümlerini izler sonra da bırakırım. bu bölüm beni o kadar mutlu etti ki anlatamam.

    bölüm baştan aşağıya saçmalıklarla dolu. bu bölümün senaryosunu yazan adam kesinlikle westeros evreni hakkında en ufak bir bilgiye sahip değil. bölümün saçmalıklarından bazıları şu şekilde;

    !---- spoiler ----!
    !---- spoiler ----!
    !---- spoiler ----!

    1. dakika bir gol bir, sansa'nın burnunun dibine giren, onu bir saniyede parçalayabilecek tazılar brienne gelince nasıl yok oldu.

    2. theon ve sansa tam yakalanmışken brienne'in koca memlekette onları bulup saniyesi saniyesine yetişip onları kurtarması hollywood filmlerine has bir sahnedir, westeros evreninde yeri yoktur.

    3. areo hotah dediğimiz adam the mountain'e kafa tutacak hayvanlıkta birisi. dağ'ın oberyn'den yediği mızraklara rağmen neler yaptığını biliyoruz. ama bu adamın yediği 10 santimlik bıçak adamı devirmeye yetti. o bıçakla ben bile kolay kolay yıkılmam. afedersiniz ama bu adam o elinde tuttuğu gibi bir pala yemedikçe doran martell'in intikamını 10 saniye içinde alır sonra tedavi bile olmadan doran'a bunu yapanların yedi sülalesini beller. gel gör ki muhteşem senaristimiz adamı harcamıştır.

    4. doran martell denen adam oradaki herkesi 10 kere suya götürür susuz getirir. böyle numaraları yemeyeceğini kitaptan biliyoruz zaten.

    5. westeros öyle kafana göre lordlara suikast düzenleyebileceğin bir yer değil. adamın anasını bellerler. hatırlarsanız lord eddard suçunu itiraf etmesine rağmen deli jofrey olmasaydı idam edecek yürek oradaki kimsede yoktu. idamın sonucunda neler olduğu da görüldü. oberyn'in metresi ve piçleri bu hareketler üzerine dorne'da 10 dk dan fazla yaşayamazlar.

    6. sör jorah'ın koca tarlada çimlerin içindeki yüzüğü eliyle koymuş gibi bulması ayrı bir efsane zaten.

    !---- spoiler ----!
    !---- spoiler ----!
    !---- spoiler ----!

    daha fazla yazmaya üşendim. ki bu örnekler dizinin popüler kültüre meze olduğunu göstermeye yeter. ama beni rahatlatan şu ki bu diziden, kitaba dair spoiler çıkmaz. o yüzden rahat rahat kitabın çıkmasını bekleyebiliriz.

mesaj gönder