1. evrimsel psikolojiyle açıklanabilecek olan gerçektir. kadınlar bu piç tercihini genel olarak okul bitene kadar yapıyor. ondan sonra hayatın içine girip, kendi parasını kazanmaya başlayınca da bakıyorsun kariyer sahibi insanların peşinden koşuyor. bu ise tamamen genetiğimizden geliyor.

    bakın, genel olarak insan hakkında bir görüşüm var, o da şu. bir insanın tüm hareketleri 2 şeyi amaçlar; yaşamını devam ettirebilmek, neslini devam ettirebilmek. bunun üzerine düşünün biraz. hastalıklı olan insanları göz ardı edecek olursak yaptığımız her şey buna çıkıyor. mutlu olmak için yaptığımız şeyler bile hormonlarımızı düzenleyip yaşama devam etmemizi sağlıyor. kararlarımızı doğru şekilde vererek daha uzun süre yaşamamıza fayda ediyor. tabi bunları yaparken zihinsel olarak bir çaba yok diyebilirim. tamamen otomatik ve içgüdüsel. bir şey yaparken belki milyonlarca yıldır benliğimize işlenen şeyleri yapıyoruz.

    kadınlar neden piç tercih ediyor diye soracak olursanız da tam olarak 2. sebebe geliyor, üreme. herhangi bir yaşam kaygısı olmayan hanım kızımız kendisine evlendiğinde para getirecek, kendisini koruyup kollayacak, evinin adamı olacak olan efendi çocuğu değil; piçi seçiyor. çok normal çünkü efendi adamın yaptığı her şeyi o sıralar babası yapıyor. bu nedenle efendi ve piç berabere skorlara oynuyorlar. hanım kızımız her ikisiyle de beraber yaşayabileceğini biliyor çünkü. ancak diğer içgüdü devreye girince olay tamamen kopuyor. giyim tarzıyla, sakalıyla, saçıyla ben daha karizmayım, daha iyi bir genetiğe sahibim diye bağıran piçin yanında, efendi efendi giyinip düzenli tıraş olan efendi çocuğun hiç şansı yok. sonuç olarak da tabi ki piçin yanında efendi çocuğun şansı olmuyor.

mesaj gönder