1. eğer doğru kullanılırsa hayat kurtarıcı olabilir. nasıl doğru kullanılırsa? yani bir örnek vereyi kendimden. çok yakın bir arkadaşım vardı, yıllarca öğrenci evi gibi yaşadı. on seneden fazla böyle yaşadıktan sonra evlendi. çok yakın olmamıza rağmen yeni evini nasıl dekore ettiği konusunda hiç bir fikrim yoktu. neyse bir kaç gün sonra davet ettiler, gittik arkadaşlarla. bir baktım ev küçük bir ikea. salon, diğer oda, yatak odası ne var ne yok ikea. yani marketi olsa yiyecekler bile ikea olacak. hatta boş kalan odanın adını ikea odası koymuşlardı, ciddilerdi bu hususta.

    neyse efendim zaman geçti, ben de ülke değiştirdim. geldiğim yerde bir kaç zaman paylaşımlı evler, air bnb derken sonunda bir ev tuttuk. en acil ihtiyaç buzdolabı ve yataktı. buzdolabını hallettik, sonra ikeaya gittik. ucuza bir döşek ve yatağın çerçevesini aldık, ertesi gün getirdiler. bir de çok ucuza masa ve dört sandalye vardı, onları da aldık. yaklaşık iki ay da evi adam ettik sıfırdan. ama kalan her şeyi ikinci el dükkanlarından aldık. kanepe lazım oldu, ikinci el sitesinden bulduk, şansımıza da türk arkadaşlar çıktı, çok ucuza ikili kanepe, iki tanede koltuğunu aldık takım. tabak, çanak ikinci el, battaniye, ufak sehpa ne ararsan. hatta geçenlerde yolda yürürken bir kapı önünde dört sandalye gördük aldık hanımla, attık tramvaya getirdik eve. beleşçilik gibi gelebilir ama çok zevkli.

    ikea içine girince insanı gerçek anlamda büyülüyor. ama yine de dikkat etmek lazım. kaliteli ve ucuz denk getirirsen ne ala. yoksa iliğini kemiğini sömürebiliyor insanın. oda yapıp adını da ikea koyuyorsun.

mesaj gönder