• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.35)
çanlar kimin için çalıyor - ernest hemingway
ispanya iç savaşı; dağlarda verilen özgürlük mücadelesi; sadakat ve cesaret, aşk ve yenilgi ve bir idealin trajik ölümü.

dönemin birçok sanatçısı gibi ispanya iç savaşı'na da katılan hemingway, bu savaşı anlatan güçlü romanı çanlar kimin için çalıyor'u 1940'ta yayımladı. çok geçmeden sinemaya da uyarlanan roman, iç savaşa sürüklenen bir ülkenin, özgürlükleri için canlarını ortaya koyan insanlarını, onların arasında yer almış bir yazarın tanıklığıyla anlatıyor. (arka kapaktan)
  1. savaşın ne kadar orostopol olduğunu çıkarımsadığım kitap; insanın doğasındandır sanırım okuduğum kitaplardan usumda kalan çoğu zaman sevişmesi oluyor onun için maria ve robert bende saklı xd savaşanlar neyin uğruna savaştığını bile bilmiyor bu ilginç bir görüntü cahil cesareti olsa gerek...öte yandan sövgüler anlamını yitirmiş bu kitapta ya da sövgünün asıl işi bu...akıcı bir roman gibi gelmedi açıkcası bana kişi psikolojisine daha derinlemesine girilebilirdi betimlemelerse sağlam ve canlıydı hayatım boyunca unutmam


    ...
    şimdi,şimdi,yalnız şimdi
    çünkü şimdiden başka şimdi yok
    şimdi senin peygamberindir
    gel şimdi şimdi
    ...

mesaj gönder