1. gelin bir anımı anlatayım.
    lise zamanlarında okuldan çıkmış arkadaş grubuyla beraber parkta sohbet etmeye gitmişiz. çekirdek kola falan derken yanımıza bir polis geldi. oturdu yanımıza biraz sohbet ettik. asıl amacı sohbet değil tabi günlük kimlik sorgulama şeysinin limitini doldurmaya çalışıyordu.
    neyse efendim biz sohbet ederken birden yanımızdan motorlu bir genç arkasında kız arkadaşıyla beraber motoru bağırta bağırta geçti parkın yanından. bunu gören polis abi demişti ki : " ya bak bu gençleri ben hiç anlamıyorum. şu az önce geçen eleman var ya , sizin yan liseden. itin kopuğun teki. ehliyeti de yok ne zaman denk gelsek aman abi diyor durumumuz yok diyor ayağımıza kapanıyor biz de bir şey demiyoruz. her gün bir belanın içinde . ama sürekli yanında bir kız var. anlamıyorum bu kızlar niçin böyle bi çocukla takılıyor. liseyi bitirdikten sonra büyük ihtimal işsiz güçsüz kalacak askere gidip geldikten sonra bir yerde asgari ücrete çalışacak. ama bi' sürü kız bunun peşinde" demişti.
    sohbetin de biraz ilerlemesiyle bize de gaz vererekten : " halbu ki bu kızların böyleleri yerine sizle takılması lazım . efendi çocuklarsınız , iyi lisede okuyorsunuz lise bittikten sonra iyi üniversitelere gidip okuyacaksınız . yani ortada iyi bir gelecek var , meslek var. ama yok nedense bu kızlar sizleri tercih etmiyor be çocuklar. sanırım siz sap sap gezmeye mahkumsunuz bu gidişle. " demişti.
    şimdi burda övdü mü gömdü mü hâlâ tartışıyoruz .
    rosky

mesaj gönder