1. neden hala dünyanın yeterince gündeminde değil şaştığım durum.
    kimsenin petrolden ,denizlere foseptikler dökmekten ,toprağa arıtılamayacak toksitlerle kirletmekten vazgeçesi yok. insan bencil ama işin sonu bize dokunmayacak diye düşündüğünden bu kadar umursamaz olmak da vicdansızlık. en kolayı görmezden gelmek, süreç durdurulamaz boyutlarda, kimse yavaşlatmak için bile büyük adımlar atmıyor.
    belki sonunu görmeyeceksin ama etkileri seni de vuracak umrunda olmayan insan, bunda taraf olmana filan da gerek yok ha. sağı solu ortası ırkı dini filan da yok. dünya var ya yaşadığın işte o birşeyler yapmassan,hep alıştığın şeyi biraz olsun değiştirmessen o umursamadığın dünya senden yarattığın bütün pisliğin intikamını alacak.
    şimdi diyceksiniz ki ben napabilirim shell petrolleri denizin ağzına ederken? farkındalık yaratırsın, zaten bu durumun halının altına süpürülen toz haline gelmesindeki sebep de herkesin yokmuş gibi davranması. hayatınızdaki ufak değişiklikler de (işe arabayla gitmek yerine alternatif bir yol tercih etmek gibi) oturup hesapladığınız minikten biraz daha fazla değişim yaratıyor,farkındalık yaratıyor. hiç bir sey olmasa vicdanın rahat eder fena mı?

mesaj gönder