1. eline ders notu alanın hoca olduğunu sanması.

    düzenleme: konu yazar arkadaşlar tarafından ilgi gördü o yüzden bir kaç şey daha eklemek istiyorum.

    öncelikle, aşağıda başka bir yazarın da bahsettiği üzere; önce eğitim olmalı ki ondan sonra sorunları olsun. ama ülkemizde ilkokuldan itibaren eğitim diye bir şey yok.

    bunun en büyük sebebi, başta bu sistemi kuranların ve müfredatları hazırlayanların, sonrasında ise öğretmenlerin eğitime dair hiç bir şey bilmemesi.

    o kadar saçma bir durum ki bu, matematik öğretmeni teoremleri şarkı ile öğretmeye çalışıyor. evet tamam müzikle beraber olduğu için o kurallar akılda kaldı. kaldı ama noldu? ne oldu yani biri bana söylesin.

    üniversiteye gelecek olursak, en büyük sıkıntı şu: hocalar bize uçağın parçalarını atınca bizim o uçağı yapabileceğimizi zannediyorlar.

    istisnaları dışarıda tutarsak, bütün dersler sadece bir formalite. bomboş. içerik boş değil, eğitim yanı bomboş. tabi hocalar, alanında "top" olan kitaplardan hazırlandıkları için çok tatmin oluyorlar ama eğitime dair hiç bir şey bilmedikleri için bomboş bir 4 sene geçiyor.

    makine mühendisliği için konuşayım. bütün kitaplar eğitim açısından hikaye. çünkü hepsi bir "referans" kitabı. çoğunun bir şey öğretmek gibi bir derdi var, ama bunu yapabilecek donanımları yok. bu cümleleri en sağlam yayın evlerinde basılmış alanında saygın kitaplar için söylüyorum. onlar da aynı. mit'deki stanford'taki dersleri takip ederseniz onlar da pedagojik açıdan oldukça sıkıntılı. tabi ders dışı faaliyetleri bilmediğim için o üniversiteler hakkında kesin bir yargıya varamıyorum. ve bunu yapmamanın çok doğru bir karar olduğunu biliyorum.

    ama bizim için varıyorum. amerika' daki müfredatın aynısını kopyalayıp, o kitapları tahtaya geçirerek üniversite eğitimi verilmez hocalar.

    üniversitemin bana verdiği donanımla, chopin'in meşhur waltz' ının notalarını piyanoda mükemmel basıyorum;
    ama hiç bir ses duymuyorum.

mesaj gönder