• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
Yazar john fante
1933 berbat bir yıldı - john fante
''yüce tanrım bana yardım et! ve açtım adımlarımı, düşüncelerim de peşimden geliyorlardı, koşmaya başladım, donmuş ayaklarım fareler gibi cıyaklıyorlardı; koşmanın da yararı olmadı, düşünceler bırakmıyordu peşimi. ama koşarken kol, o canım sol kol duruma hakim oldu ve bana usunca seslendi; sakin ol evlat, yalnızlık bu, bir başınasın dünyada; ne baban, ne annen, ne inancın yardım edebilir sana; kimse kimseye yardım edemez, sadece sen yardım edebilirsin kendine, ben de bu yüzden buradayım, çünkü biz birbirimizden ayrılamayız, birlikte her şeyin üstesinden geliriz.''
  1. kitabın kapağına baktığınızda ve adını okuduğunuzda kötü bir şeyle karşılaşacağınızı sandınız değil mi ? karanlık gibi göründü size.

    aslında bir umut hikayesi anlatılmakta, beysbol starı olmak isteyen dominic isimli bir delikanlının gözünden olaylar anlatılmaktadır.

    dominic bütün hayatını sol koluna ve onun göstereceği maharete bağlamıştır ( beysbol oyununda sol atıcıdır kendisi ) . olayın geçtiği zaman, büyük amerikan buhranı zamanları, yoksulluk, işsizlik tavan yapmış ki , dominic de yoksul bir ailede yaşamaktadır.aile içindeki ilişkiler, ilk aşk, gençlik yılları , yaşadığı sorunlar düz bir anlatımla kaleme alınmıştır.

    john fante burada tamamen sokak ağzı ile yazmıştır, abartı yok, süsleme yok, o yok, bu yok.
    birden başlayayım okuyayım bitsin, hem beni sarsın , hem de içine çeksin hikayesi diyenler için ,güzel bir tercih olacaktır bu kitap.

mesaj gönder