1. diğer adı islamdır.
    dünyanın en zeki insani muhammed isimli bir zat tarafindan anlatilmis cahiliye donemi arap masallarinin toplami.

    müridleri, yunan mitolojisine saçma ve çocukça der genelde. işte çoğu müridin anlayamadığı nokta şu; ateistlere, deistlere, agnostiklere vs. de sizin mitolojiniz saçma geliyor.

    not: kimseyi kizdirmak amaciyla yazmadim. aklimdan gecenleri sansurlemeden yazdim ve aklimdan gecenleri soyleyip rahatlamak icin yazdim. yoksa herkesin hayati kendine, bana ne milletten? neden kizdirmak isteyeyim durduk yere. sirf konusuyorum diye bana lafla saldirirsaniz cok mutesekkir olurum size. onore etmis olursunuz :)

    edit: inançlı insanlar ya da tarafsız kaynaklar tabiki de kimseye elleşmemek için mitoloji sınıfına koymaz ama ateistler için -ya da en azından benim için- dinler, masallardır.

    ben islam üzerine yazı okurken de aynı ciddiyetle okuyorum, iskandinav mitolojisi üzerine okurken de. o dönemin insanlarına "amma da saflarmış, şimşek atan adam mı olur? bir de tanrı demişler" diye gülebilirsiniz fakat birkaç bir şey yıl sonra aynısını bugünün semavi dinlerine inananlar için söyleyecekler. bu söylediğim son söz kesinlikle ateistler zeki, inançlılar cahil anlamı tasımiyor çünkü insanlar iç huzurunu rahatlatmak için de inanmayı tercih etmiş olabilir, tanri denen varligin gercekten varolmasindan korktuklari icinde veyahut körü körüne baglanip ahlakli gozukmeye calistiklari icinde.
    saydigim son iki insan profilinin samimi olmadigini dusunuyorum.

mesaj gönder