1. gerçekte türkçe'nin diğer dillerin kökeni olması ihtimaliyle ve/veya tarihteki başlangıcıyla ilgilenmeyen teoridir. evet, kollarından birisi dil'dir. aslında "güneş dil teorisi" sadece teorinin ismidir. çünkü teori, özellikle orta amerika yerlilerinin(*:maya uygarlığı) dili ile türkçe'nin bir çok ortak kelimelere sahip olmasının fark edilmesiyle tetiklenmiştir. gerçekte teorinin merkez noktası, orta asyadan gelen türklerin orta asyaya nereden, ne zaman, nasıl ve neden geldikleri ile ilgilidir.

    mustafa kemal atatürk, bu konuyla ilgili olarak ingiliz albay james churchward'ın kitaplarının türkçe tercümelerini istemiş ve kitapları notlar alarak, altlarını çizerek incelemiştir. atatürk'ün incelediği bu tercümeler kitap basımları değil, daktilo çıktılarıdır. hali hazırda tercüme edilen bu kitaplara ilave olarak yazarın diğer eserleri de kitapçılarda bulunmaktadır.

    fakat o sıralar ebedi başkomutan ve başöğretmenin sağlık sorunları, araştırmalarını yarıda bırakmasına neden olmuş, ardından gelen yöneticiler de maalesef teoriyi takip etmemişler.

    konuyla ilgili olarak yazar ve okültist ergun candan'ın eserleri de incelenebilinir.

    (bkz: antik mısır sırları - ergun candan)

mesaj gönder