1. ağır cezalarla türkiyedeki berbat şöförlere öğretilmesi gereken gerçek. ehliyet alırken acaba araçların önceliği var diye mi öğretiliyor anlamış değilim.

    bana kalsa her yaya geçidine kamera koyarım ondan sonra gelsin bakalım cezalar. haberlerde üç beş gün görünsün bu, bak bakalım bir daha yol vermeme gibi bir şey yapılıyor mu.

    bide bunun gönüllü yol vermek gibi anlaşılması söz konusudur. kadınlara (nedense genellikle güzel fizikli kadınlara) yaya geçidinde yol verilir. nasıl bir zihniyet ki aynı sürücü bir on dakika sonra yaşlı bir amca geçerken hızını bile azaltmamaktadır.

    yaya geçidinden geçerken durduklarında şaşırıyorum, teşekkür edesim geliyor. avrupada saniyelerce sürücüyle birbirimizi beklediğimizi hatırlarım.

    sanırım bu ülkenin insanı bunu yaşamayı hak ediyor. bu bir kültür mirası. biz yoz durumdayız çok açık. sadece trafik konusunda değil. saygı konusunda çok yoz durumdayız. yaşam hakkına bile saygı duymayız öyle ki emniyet şeridini keyfimizce doldururuz, itiraz eden protesto eden olursa beyzbol sopası levye ve küfür her daim aracımızdadır.

    ücüzü.

mesaj gönder