1. ne erkek doğası ne de kadın doğası belirli bir kalıba sokulmamalı arkadaş. evet belirli bir kültür seviyemiz var, bazı durumları kabul etmiyoruz ama her canlının istediği şekilde giyinmesi bence kabul edilmelidir ve eleştirilmemelidir(!).

    bir arkadaşım okul öncesi öğretmeni; pembe ve mavininin çocuklarda kadın erkek rengi diye ayrılmaması için projelerinde farkındalık yapıyordu. evet bende pembe (söylediğiniz gibi kadın renkleri) renk giyen bir tip değilim ama niye giymemeyim diye sorduğumda bana kadın rengi olduğu için diye bir cevap verilmemeli. bizim dayatmalarımız böyleyse sen onu yaptığında karşıt birşey mi yapmış oluyoruz. bu şekilde düşündüğümüzde yakışanı giymek bence doğru olanı arkadaş. isteyen kıvırır paçasını isteyen dizüstü şort giyer isteyende kısa kollu gömlek. sonuçta birileri illa ki beğenmeyecektir önemli olan kişinin kendine neyi yakıştırdığıdır.

    bir duruma çok takılınmış onu açıklayayım; babet çorabı(evet babamın babet çorabı şirketi var (bkz: *swh) ) abicim sen kışın üşüdüğün için içlik giyiyorsan babet çorabınıda adam kadın giyimi olduğu için giymiyor herhalde bir sebebi var. ayakkabıyı çıplak ayak giymeyerek terlemesini önlüyordur belki hiç düşündün mü bu açıdan.

    sonuç olarak çok irdelememek lazım ilerde bakarsın uzay esintili hayatlarda herkes metalik parlak deri kumaşlar giyer o zaman şimdiki duruma şükredersin.

    edit:imla

mesaj gönder