• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.71)
arrested development
dizinin konusu batan bir şirket, herşeyini kaybetmiş varlıklı bir aile ve o aileyi bir arada tutmaya çalışan oğulları michael ile arasında geçen olaylardan oluşuyor. dizi özellikle karakter ve çeşitlilik bakımından çok zengin öğeler barındırıyor. hikaye anlatımı ve espriler diğer komedi dizilerine göre çok sıradışı ve absürd.
dizi çekimleri, sürekli hareket halinde, sabit durmayan dijital kameralarla yapılmış ve olaylar çekim tekniğinin de etkisiyle çok seri ilerliyor.
  1. baştan sona kafayı sıyırmış bluth ailesinin maceralarını anlatan, yapılmış en süper dizilerden biri. her bölümü 25 dakika uzunluğundadır. gülme efekti yoktur, nitekim efekte gerek de yoktur. çünkü espriler geliyorum demez, bir anda, bir kelimenin arasında yakalar, dikkatli değilseniz kaçırabilirsiniz.

    dizi eleştirmenler tarafından çok beğenilmesine rağmen izleyiciler tarafından gerekli ilgiyi görmeyince 3. sezonun ardından yayından kaldırılmıştı. 2013 yılında tekrar başlayan dizinin 1 sezonu daha çekildi. sonuç olarak toplamda 4 sezonu var.

    bir de ünlü yapımcı ve yönetmen ron howard, dizinin ilk bölümünde anlatıcı (narrator) olarak görev almış ki ilk bölümde karakterleri tanıtsın, hikayeyi özetlesin. ancak howard'ın anlatıcılığı çok beğenilince her bölümde anlatıcı olması istenmiş kendisinden.

    dizideki favori karakterim ise dr. tobias fünke, nam-ı diğer never nude, blue man ve kendi deyimiyle analrapist.

mesaj gönder