• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
game of thrones
game of thrones george r.r. martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir hbo dizisi. yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. ihanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden kadim duvara kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'demir taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.
  1. 6.sezon 4.bölüm
    !---- spoiler ----!

    starkların kavuşmasında salya sümük ağlamayan bizden değildir.
    tormund'un brienne'e ilk görüşte aşık olması güldürdü.
    sansa sonunda tam bir stark oldu. jon'un aklını başına toplamasına yardım edicek bu ikisi winterfell'i alırlar littlefinger'ın yardımıyla inşallah.
    yalnız baelish fitne fesatlığın kitabını yazmış. zaten entrikalarda bir o bir de firdevs yöreoğlu. adam westeros'a hükmediyor resmen. şu evrende herkes ölür bir bu adamla varys sağ kalır. hepimizi gömer bunlar.
    tyrion çok yanlış sularda yüzüyor bence de köle sahiplerle anlaşma yapılmaz. her bölüm başına bir iş gelicek diye çok korkuyorum. westerosta daha güvendeydi.
    ramsay'dan tiksindiğim kadar joffrey'den tiksinmedim. bu adamın derisini yüzmezlerse içim rahat etmeyecek. ölümü sansa'dan olsun inşallah.
    margaery çözüldü, itiraf edicek derken kız çelik gibi çıktı maşallah. vallahi kendisi gelecek cersei lannister. sanırım kraliçe olmak için çelik gibi olmak gerekiyor. bir an önce ait olduğu yere dönmesini diliyorum.
    o din soytarısı high sparrow ölüncede çok sevinicem. bir insan bu kadar sevimsiz olabilir.
    herkes sana inanmak zorunda mı? diye deliriyorum her sefer.
    daenerys ejderhasını çağıracak diye düşündük sanırım hep beraber. khalları yakınca ohh diye bağırdım resmen. sanırım en beğendiğim bölümlerden birisi oldu. dinimiz imanımız daenerystir bundan sonra. valla saçının teline zarar gelsin stüdyolarını yakarız.
    melisandre jon'un vaad edilmiş prens olduğunu söyledi ama ben inanmıyorum açıkçası. bence vaad edilmiş biri varsa oda daenerystir. kadın ateşle oynuyor resmen. azor ahai o çıkacak diye inanıyorum.
    "according to prophecy, our champion will be reborn to wake dragons from stone and reforge the great sword lightbringer that defeated the darkness those thousands of years ago. if the old tales are true, a terrible weapon forged with a loving wife's heart. part of me thinks man was well rid of it, but great power requires great sacrifice. that much at least the lord of light is clear on."
    hatta yorumlamak gerekirse. bu terrible weapon dediği ejderhalar olabilir. zaten khal drogo hala hayattayken(kendinde olmasada) daenerys onu yumurtalarla ve kendisiyle yaktı. bu ejderhalar metaforik bir şekilde o kılıcı temsil ediyor olabilir. eğer bu şekilde olmazsa da farkındaysanız son bölümlerde khal drogo'ya çok gönderme yapıldı. bir şekilde geri getirilirse eğer, lightbringer'ı yapmak için tekrar feda edilir yada kendisini feda eder diye düşünüyorum.
    bence jon snow'u kafa karıştırmak için kullanıyorlar. her ne kadar jon'u sevsemde kendisinde o potansiyeli göremiyorum.
    !---- spoiler ----!

mesaj gönder