• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.13)
being john malkovich - spike jonze
kuklacı craig bir gün atölyesinde çalışırken amerika'nın en ünlü aktörlerinden john malkovich'in beynine açılan gizli bir yol bulur. craig bu buluşu iş arkadaşı maxine'i etkilemek için bir araç olarak kullanmak ister. bu buluş sayesinde kişi john malkovich'in beynine gidebiliyor... fakat zamanla işler karışıyor ve ortaya karışık bir komedi filmi ortaya çıkıyor...
  1. kariyerine müzik klipleri çekerek başlayan spike jonze'un 1999 yapımı ilk uzun metraj sinema filmi. senaryosu, bunun gibi birçok zihin açan senaryonun altında imzası bulunan charlie kaufman'a ait olan filmde, ünlü bir aktörün beynine, daha doğrusu bedenine açılan bir kapı bulan parasız ve pek sallanmayan bir kuklacının hikayesi anlatılır. filme adını da veren john malkovich'in yanı sıra, john cusack ve cameron diaz filmin diğer başrolleridir.

    aslında filmin yapım aşaması da enteresan. kaufman senaryoyu yazdıktan sonra ünlü yönetmen francis ford coppola'ya gönderiyor. coppola senaryoyu çok beğeniyor ama ya cesaret edemediğinden ya da artık yaşlandığından senaryoyu kızı sofia coppola'ya gösteriyor. sofia da senaryoyu beğeniyor ancak o da o sıralar the virgin suicides'ı^:the virgin suicides - sofia coppola^ çekmekle uğraştığından topu kocası olan spike jonze'a atıyor. jonze da senaryoyu beğenince film çekiliyor. bu filmle başlayan kaufman - jonze dostluğu da 2002'de yine başka bir zihin açan film ile ete kemiğe bürünüyor: adaptation^:adaptation - spike jonze^ ile.

mesaj gönder