1. bir türk olarak şunu demeliyim ki, vatanımızın içinde güzel bir renk olan çerkeslerin, rusların ırkçı siyasetleriyle vatanlarından sürgün edilerek anadoluya yerleştiği tarihtir. türk toplumunun arasına katıldıktan sonra, kültürel açıdan bizlere çok şey katmış olmalarıyla birlikte, zaten yemek konusunda zengin olan anadolu topraklarına lezzet katmışlardır. kafkas danslarının günümüzde türkiyede ne kadar populer olduğu açıktır. bu vatan toprakları uğruna cihan harbinde canlarını vermektende kaçınmamışlardır. günümüzde ise türk bayrağı altında yaşamaktan rahatsızlık duymadıklarını açıkca belirtmektedirler, kendilerine has töreleri ise ayrı bir konudur ki, onlara söyleyecek birşeyimiz yok, saygımız sonsuz.
    kardeşlerimiz için acı bir tarihtir 21 mayıs. rus büyükelçilikleri ve konsoloslukları önünde toplanarak gösteri yapan yığınlara, elimde türk bayrağıyla destek çıkmaktan hiç bir zaman gocunmadım.
    ancak şunuda demeliyim ki, asla vatansısız demeyin, çünkü sizlerde bu topraklarda doğdunuz, bu bayrak altında, burası sizinde vatanınız!
    ayrıca meclisin bu tarihi soykırım olarak tanıması için araştırma komisyonu kurmasınıda desteklemeliyiz.
    (edit: meclis komisyonu)

mesaj gönder