1. doctor who'nun bir bölümünde sadece van gogh'un gördüğü bir canavar işlenir. bölüm sonunda doktor, amy pond ve van gogh çimlere yatarlar ve gökyüzüne bakarlar. van gogh yıldızlı gece tablosunu hisseder ve onlara anlatır. ve doktordan şu cümle gelir: "bu hayatta birçok şey gördüm ama hiçbiri senin gördüklerin kadar güzel değildi."
    daha sonra bende bir van gogh furyası başladı. adeta onunla yatıp onunla kalkıyordum. yaptığı resimlerin kartpostallarını bulup biriktirmeye başladım ama ne yazık ki tamamlayamadım. odamda ise kocaman bir 'cafe terrace at night' posteri asılı.
    son olarak şunu belirtmek istiyorum: van gogh eşsiz bir ruha sahip, arkadaşıyla arasında geçenlerden dolayı kulağını kesecek kadar hassas bir insan. yaşadığı tüm zorluklar, paranoyalar onu intihara götürdü. iyi bir ressam olmadığını düşünüyordu bu yüzden dizide doktor onu gelecekte tablolarının sergilendiği müzeye götürüp rahatlattı. ayrıca son dönemlerinde sarı renkler resimlerinde baskın rol oynuyordu. bu yüzden son zamanlarında sarımtırak görmesine neden olan bir hastalığı olduğu düşünülüyor.

    ve van gogh'un ölmeden önce söylediği sözler:
    "mutsuzluğum sonsuza dek sürer."

mesaj gönder