• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
game of thrones
game of thrones george r.r. martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir hbo dizisi. yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. ihanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden kadim duvara kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'demir taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.
  1. 6. sezon 5 bölüm
    !---- spoiler ----!

    hodor'un hikayesini acı bir şekilde öğrenmiş olduk :( adamın hikayedeki tüm görevi bran'i kurtarmaktan ibaretmiş. benim için buruk bir bölümdü. hodor seni hiç unutmayacağız :(
    ''what is dead may never die.''

    ironbornlara gelirsek:

    sevgili adını hatırlamayacağım kadar değersiz greyjoy amca,

    o taktığın neyden yapıldığı belli olmayan taç, yara'ya aittir. istedim ki boğularak öl ama ölmedin. 5.sezondur ortada yoksun, bir anda belirip kendin kadar suratsız olan kardeşini öldürdün. eline sağlık tamam dedik ama yüzsüzce gelip tahtı alman olmadı. sen denizlerde korsancılık oynarkene yıllardır yara her yere koştu durdu. şimdi de ortalara çıkmış kral olacam daenerysi alacam diye gezinirsin. soruyorum, sana mı kaldı koskoca mother of dragons?
    şuraya yazıyorum, senden olsa olsa drogon'a akşam yemeği olur.

    sevgilerimle,

    bir dost

    meeren'e gelen yeni ateş rahibesinden ben bile korktum. varys ne yapsın. adamın bütün sicil kaydını ortaya döktü. din tüccarlarından çok çekti bu game of thrones halkı. valla devrim mi olur ne olacaksa olsun. şu tanrılardan kurtulsunlar. bu bölüm din soytarısı high sparrow ortalıkta yoktu. sıkıldığım bir kısım olmadı çok şükür.
    dany bir an jorah bende seni seviyom gel buralardan gidelim yarim yemişim westerosu diyecek sandım. en azından gözleri bunu söyledi. dany kabul etmemiş olsada çok duygusaldı o sahne. kalplerimizi çaldın jorah the andal. tez zamanda iyileşir khaleesine dönersin umarım.

    son bölümlerde diziyi izlerken çarpıntım oluyor. kalp ilaçlarını yakında tutmak lazım yada tek başına izlememek.

    bizim bildiğimiz arya masum bir insanı öldürmez. eğer öldürürse babasının, annesinin, abisinin katillerinden bir farkı kalmaz. o sergilenen oyunu izlerken ben bile üzüldüm ekran başında. özellikle de ned'le dalga geçilmesi çok koydu. gelecek bölümde arya sakladığı kılıcını alıp westerosa gitsin istiyorum. dediğim gibi dinlerden çok bıktım. many faced god'ın niyetide belli değil zaten, kiralık katilden ne farkı kalıyor o zaman ona inananların.

    sansa baelish'i öldürmeyerek çok büyük bir hata yaptı diye düşünmekteyim. o adama tokamı emanet etmem ben. hele de ramsay psikopatından sonra bu kadın akıllandı diyordum. şeytan tüyü olan littlefinger yine kurtardı paçasını. oysa ne kadar da çok istemiştim brienne tarafından şiş kebap yapılmasını.

    son olarak tormund ve brienne <3 diyorum.
    !---- spoiler ----!

mesaj gönder