• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.02)
reservoir dogs - quentin tarantino
bir grup suçlu, bir mücevher deposunu soyarlar. polis o kadar çabuk peşlerine düşerki aralarında bir muhbir olduğundan şüphelenirler.
  1. quentin tarantino'nun yönettiği ilk film. daha sonraları kill bill, django ve daha önemlisi pulp fiction gibi filmlerin altına imzasını koyan ünlü yönetmen aslında bu ilk filminde kendi sineması için temel noktaları gayet güzel ortaya koymuştur. şöyle ki;
    konu ile alakasız diyaloglar,
    bol kan,
    bol şiddet,
    bol küfür,
    filmde kendisine de kıytırık bir rol verme,
    beklenmedik anda ölümler,
    anlatılan hikayenin zaman örgüsünün oldukça sıradışı oluşu,
    zamanda ileri ve geri sarmalar ya da olayların gösteriliş sırasının önem sırası ile pek alakasının olmayışı,
    filmin süresinin sahnelerin önemine göre ayarlanışında çok ciddi orantısızlıklar ya da sahnenin süresi ile öneminin korelasyon göstermeyişi gibi tarantino sinemasının temel taşları ilk filmde açık bir şeklide ortaya konmuş.

    ilk filmin diğer filmlerden farkı kan miktarı biraz ortalamanın üstünde şiddet dozajı da fazla olmuş ama bunu da herhalde yönetmenin gençliğine vermek gerekiyor.

    !---- spoiler ----!

    suç çetesine sızan polisin gözlerinin önünde öldürülen meslektaşlarına bakışı, 3 gangsterin aynı anda birbirini vurduğu sahne ki bu sahne nispeten zorlama gibi gözükse de tarantino'nun yeteneğini ortaya koyan ışıltılar olarak karşımıza çıkıyor. ajan polis psikopat mr.blonde'u, joe ajan polisi, mr.white joe'yu, şeker eddie mr.white'ı, mr.pink şeker eddie'yi öldürüyor. en sonunda ajan polisi mr.white vuruyor.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder